O Slafkovského je v NHL obrovský záujem: Bude mať Juraj nových spoluhráčov?

Slovenský hokejový útočník, ktorý bol v roku 2022 draftovaný z prvého miesta Montrealom Canadiens, si v zámorí robí výborné meno.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník, ktorý bol v roku 2022 draftovaný z prvého miesta Montrealom Canadiens, si v zámorí robí výborné meno.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Juraj si v tejto sezóne obliekol dres Montrealu 82-krát, pričom počas svojich vystúpení nazbieral 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií.

O Slafkovského je tak veľký záujem aj zo strany ďalších mladých talentov. Jedným z nich je Berkly Catton (18), útočník z Kanady, ktorý v aktuálnej sezóne pôsobil v juniorskej WHL. Tam si počas 72 zápasov za tím Spokane Chiefs pripísal na svoje konto 120 bodov za 54 gólov a 66 asistencií.

Mladý kanadský talent sa v preddraftových rebríčkoch pohybuje v najlepšej desiatke hokejistov, pričom už teraz vie, do ktorého klubu zámorskej NHL by sa chcel dostať. „Canadiens? Názov hovorí za všetko: je to tím krajiny! To by bol sen. Veľkolepé mesto, pôsobivá aréna. Jedna z najlepších diváckych kulís v národnej lige. Bolo by naozaj skvelé skončiť tam,“ vyjadril sa v rozhovore pre TVA Sports.

18-ročný útočník si myslí, že s Jurajom Slafkovským by si mohli hokejovo sadnúť. „Povedal by som, že útok Kirby Dach, Juraj Slafkovský a ja by mohol byť veľmi nebezpečný. Sú to dvaja veľkí a talentovaní hráči, ktorým by som mohol priniesť svoju víziu hry a svoje schopnosti,“ povedal.

Juraj Slafkovský a Cole Caufield sú veľmi dobrí kamaráti.
Američania sú už v Bratislave: Ich hviezda po príchode prosila Slafkovského o pomoc! Zobraziť článok

Myslím si, že by to bola zábavná formácia. V NHL sa vnímam skôr ako krídelník. Preto som spomenul tieto dve mená. Pri všetkej skromnosti si myslím, že jedného dňa môžem byť naozaj dobrým hráčom v národnej lige“ dodal sebavedomo.

Či už ako center alebo krídelník, myslím si, že budem veľkým prínosom v presilovkách. Hráč, ktorý bude rozohrávať hru a robiť spoluhráčom z trojice dobré meno. Mimochodom, aj ja sám dokážem strieľať góly,“ dodal s úsmevom.

Ďalším mladíkom, ktorý by mal záujem dostať sa do organizácie Montrealu, je Cayden Lindstrom (18), ktorý je taktiež úočníkom z Kanady. Tak ako Catton, aj on pôsobil v aktuálnej sezóne vo WHL, kde v drese tímu Medicine Hat Tigers nazbieral počas 36 zápasov 45 bodov za 28 gólov a 17 asistencií.

Slovenskí hokejisti skončili na MS v Rige na deviatom mieste, do štvrťfinále nepostúpili.
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan! Zobraziť článok

„Vyrastal som na zápasoch Canadiens. Povesť Bell Centre je dobre známa: atmosféra je neuveriteľná a fanúšikovia sú jednoducho... šialení! Hrať v Montreale by pre mňa znamenalo veľa,“ povedal o svojom veľkom sne.

Lindstrom mal pritom taktiež jasno v tom, s kým by chcel na ľadovej ploche spolupracovať. Vedel by som si predstaviť, že by som hral so Slafkovským. Je veľký chlap ako ja, takže povedzme, že by sme mohli získať veľa priestoru na ľade! Inak Cole Caufield je celkom dobrý strelec a je tiež výborný pri tvorbe hry,“ dodal na záver.

Nádejný slovenský basketbalista Andrej Blaško zomrel len vo veku 18 rokov.
Čo sa to deje, preboha?! Zomrel nádejný slovenský basketbalista (†18) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});