Dúbravka pri obrate ako z ríše snov: Newcastlu stačilo 13 minút!

Futbalisti Newcastlu United zvíťazili v sobotňajšom zápase 30. kola anglickej Premier League nad West Hamom 4:3.
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Newcastlu United zvíťazili v sobotňajšom zápase 30. kola anglickej Premier League nad West Hamom 4:3.

FOTOGALÉRIA: Newcastle - West Ham

Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka odchytal za domácich celý duel a jeho spoluhráči otočili nepriaznivý stav z 1:3 na 4:3 v priebehu 13 minút. Dvakrát sa strelecky presadili Alexander Isak a Harvey Barnes. Newcastlu patrí v tabuľke ôsma priečka, "kladivári" sú na siedmom mieste a nazbierali o bod viac.

Skóre zápasu otvoril v šiestej minúte z pokutového kopu Isak. Do polčasovej prestávky však išli hostia do vedenia gólmi Michaila Antonia a Mohammeda Kudusa. Tri minúty po zmene strán zvýšil na rozdiel dvoch gólov Jarrod Bowen. Newcastlu sa už v prvom dejstve zranil kapitán Jamaal Lascelles, duel nedohral ani Miguel Almiron, ktorý opustil ihrisko po 11 minútach od svojho príchodu a nahradil ho Barnes. V 77. minúte znížil opäť z penalty Isak a v závere otočil skóre dvoma gólmi striedajúci Barnes. V nadstavenom čase ešte videl domáci útočník Anthony Gordon červenú kartu.

Premier League - 30. kolo:
Newcastle United - West Ham United 4:3 (1:2)
Góly:
6. a 77. Isak (oba z 11 m), 83. a 90. Barnes - 21. Antonio, 45.+10 Kudus, 48. Bowen. ČK: 90.+4 Gordon (Newcastle) po druhej ŽK.

Logo ME 2024.
Hymna ME vo futbale rozdeľuje ešte skôr ako sa objaví: Prečo ju Nemecko nechce? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});