Škrtel a Vittek to už nemohli vydržať: TAKÁTO je pravda o Čavričovi!

Počas včerajšieho prípravného stretnutia Slovenska proti Nórsku boli hosťami v štúdiu SportTV bývalí slovenskí futbalisti  Martin Škrtel ...
  • Zdroj: getty images

Počas včerajšieho prípravného stretnutia Slovenska proti Nórsku boli hosťami v štúdiu SportTV bývalí slovenskí futbalisti Martin Škrtel (39) a Róbert Vittek (41), ktorí sa nevyhli debate o Aleksandarovi Čavričovi.

FOTOGALÉRIA: Aleksandar Čavrič

Ten sa rozhodol, že namiesto cesty na reprezentačný zraz ostane v Japonsku a bude sa sústrediť na pôsobenie v drese Kašimy.

"Ja som s Čakim o tom intenzívne rozprával. Chcel by som všetko uviesť na pravú mieru, pretože ľudia možno videli iba jednu stranu a to vyjadrenie trénera Calzonu, ktoré podľa mňa nebolo šťastné," započal svoje vyjadrenie Vittek.

"Myslím, že to nebolo dobre odkomunikované zo strany zväzu. Čaki chcel veľmi reprezentovať, to môžem povedať. V novom tíme je však iba mesiac aj s cestou a nikto sa tomu klubu neozval. Tu mal zahrať rolu vplyv Mareka Hamšíka," myslí si bývalý slovenský útočník.

"Mal sa im ozvať a ešte predtým si všetko odkomunikovať. Ak by sa im ozval, tak aj ten klub z Japonska by k tomu trochu inak pristupoval a možno by našli riešenie a odobrili by mu odchod aspoň na jeden zápas.

To sa nestalo, aspoň čo ja viem. Chceli to riešiť, až keď oznámil, že nepríde. Ja ho chápem, že chcel zostať v klube, kde prišiel a dostal životnú zmluvu," vyjadril sa Róbert Vittek.

Diana Di Meo je známou futbalovou rozhodkyňou.
Jej nahé fotky a videá unikli na verejnosť: Známu rozhodkyňu napadli hackeri! Zobraziť článok

"Treba rešpektovať aj jeho a z mojej hráčskej skúsenosti môžem povedať, že to mal ťažké. Chcel reprezentovať a aj my v Slovane sme pre to veľa urobili, aby to občianstvo dostal. Je mi ľúto, že to tréner hodil iba na tú jednu stranu, že ak sa mu nechce, tak nech zostane doma. On chcel, no malo sa to lepšie odkomunikovať," uviedol celú situáciu na pravú mieru.

K reprezentačnej ságe okolo Aleksandara Čavriča sa následne vyjadril aj bývalý kapitán reprezentácie, Martin Škrtel.

"Hlavne je škoda, že nie je k dispozícii. Hráč jeho kvalít by sa mužstvu hodil, podobného hráča náš tím nemá. Na druhú stranu ja jeho situáciu rešpektujem, pretože prestúpil do nového klubu, má tam zmluvu na tri roky," vraví chápavo Škrtel.

Marek Rodák vychytal penaltu Erlinga Haalanda.
Po posmešenom výroku sa zahanbil: Rodák TAKTO vymazal Haalanda! Zobraziť článok

"Chce sa v tom tíme etablovať a nechce si ich pohnevať. Ja som mal podobné informácie, že tá komunikácia mohla byť lepšia. Hlavne však, že predstavitelia zväzu už pred nomináciou vedeli, že nebude môcť prísť a napriek tomu sa v nej ocitol," odhalil Škrtel.

"Tak to na neho vnieslo zlé svetlo, čo nemuselo byť. Z vyjadrení trénera sa dá niečo vyčítať, že či si teda úplne zatvoril dvere do reprezentácie alebo nie, to uvidíme v budúcnosti."

"Mňa to však mrzí, že on s jeho kvalitami by mužstvu pomohol," dodal na záver.

Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Slafkovský opäť bodoval a vyrovnal 50-ročný rekord: Stačilo mu 52 sekúnd! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});