Slovenský ex-reprezentant podľahol hazardu: Všetko prehral a stratil rodinu!

Bývalý skvelý futbalový útočník Peter Babnič (46) sa stal s Interom Bratislava dvojnásobným majstrom ligy. Obliekal aj reprezentačný ...

Bývalý skvelý futbalový útočník Peter Babnič (46) sa stal s Interom Bratislava dvojnásobným majstrom ligy. Obliekal aj reprezentačný dres a hral aj v českej Sparte Praha.

Fotogaléria

Rodák z Brezna odštartoval kariéru na seniorskej úrovni v roku 1997 v drese Dukly Banská Bystrica. Následne prestúpil do Interu Bratislava, kde zažiaril. V drese žlto-čiernych získal dvakrát double a prestúpil do Sparty Praha. Hral aj za český Zlín a Sigmu Olomouc, v poľskom klube Dyskobolia Grodzisk a neskôr sa vrátil domov. Pôsobil v MFK Ružomberok, FC Senec a Dunajskej Strede, hral aj v nižšej rakúskej lige za SV Haitzendorf.

Smútok z neúčasti v Sydney

Úspešne obdobie zažil aj v 21-tke pod vedením Dušana Radolského. Slovensko organizovalo v roku 2000 majstrovstvá Európy a mladí Slováci prehrali zápas o bronz so Španielskom. Na turnaji zdolali Anglicko a remizovali s Talianskom. Slovensko si vďaka umiestneniu vybojovalo účasť na olympiáde v austrálskom Sydney. Vedenie Interu ale Babniča na olympijský turnaj neuvoľnilo.

„Taký som bol z toho sklamaný. Ani som poriadne nepátral po tom, kto za to vlastne môže. Dvadsaťjednotka bola skvelá partia, po každom zápase sme si šli sadnúť, nikdy sme sa nerozutekali hneď do svojich klubov. Krásne časy, skvelí chalani. Vždy som sa na nich tešil,“ priznal po rokoch Babnič v rozhovore pre sportweb.sk. Za seniorskú reprezentáciu odohral 12 zápasov a vsietil jeden gól.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});