Slafkovský opäť bodoval a vyrovnal 50-ročný rekord: Stačilo mu 52 sekúnd!

 Hokejisti New Yorku Rangers sa stali prvými postupujúcimi do play off NHL.

Hokejisti New Yorku Rangers sa stali prvými postupujúcimi do play off NHL.

Fotogaléria

Zisk miestenky do vyraďovacej fázy spečatili v noci na stredu víťazstvom 6:5 po predĺžení nad Philadelphiou. Slovenský útočník Juraj Slafkovský prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Colorada 2:1. Bodoval vo ôsmom zápase po sebe a ziskom 40. bodu v ročníku vyrovnal klubový rekord hráča do 20 rokov zo sezóny 1974/75.

V 12-zápasovom programe bodoval zo Slovákov okrem neho už len obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral takmer 20 minút a zaznamenal asistenciu vo víťaznom zápase Washingtonu proti Detroitu (4:3 pp). Okrem toho rozdal päť hitov.

Marek Rodák vychytal penaltu Erlinga Haalanda.
Po posmešenom výroku sa zahanbil: Rodák TAKTO vymazal Haalanda! Zobraziť článok

Rangers posúvalo do play off akékoľvek víťazstvo. V 36. sekunde predĺženia ho zariadil obranca Adam Fox. Jeho spoluhráč Artemij Panarin zaznamenal tri asistencie a pokoril 100-bodovú métu ako prvý hráč klubu po Jaromírovi Jágrovi, ktorý v sezóne 2005/2006 nazbieral v základnej časti 123 bodov.

Oporou Montrealu v zápase s Coloradom bol brankár Sam Montembeault, ktorý zneškodnil 27 striel súpera. Už v 43. sekunde ho ako jediný prekonal Nathan MacKinnon, ktorý natiahol domácu bodovú sériu na 35 stretnutí. Už o deväť sekúnd však vyrovnal Nick Suzuki z akcie, po ktorej si pripísal druhú asistenciu Slafkovský.

Vďaka nej sa v klubovej histórii dostal na prvé miesto pred Maria Tremblaya, ktorý v sezóne 1974/1975 nazbieral v tínedžerskom veku v jednej sezóne 39 bodov. Z uplynulých ôsmich zápasov má Slafkovský bilanciu dva góly a šesť asistencií. Proti Coloradu odohral takmer 22 minút a súperovho brankára ohrozil dvoma strelami. O triumfe hostí rozhodol ešte v prvej tretine Joel Armia a postaral sa o ukončenie deväťzápasovej víťaznej šnúry Avalanche.

Nashville zdolal Vegas 5:4 po predĺžení a minimálne bod získal už v 18. stretnutí v rade. V 40. sekunde extračasu o tom rozhodol švajčiarsky obranca Roman Josi. New Jersey zdolalo Toronto 6:3, v drese "diablov" odohral Šimon Nemec takmer 17 minút a do štatistík si zapísal mínusový bod.

Lukáč vyhral stávku s Rusnákom.
Legendy Košíc Lukáč a Slovana Rusnák: Aha, kto vyhral stávku o pivo! Zobraziť článok

Útočník Martin Pospíšil skončil napriek prehre jeho Calgary so Chicagom 1:3 s pluskou na konte. Okrem toho vyslal na domáceho brankára jednu strelu počas 13:31 minútového pobytu na ľade.

Výsledky - NHL:

Florida - Boston 3:4

New York Rangers - Philadelphia 6:5 pp

Pittsburgh - Carolina 4:1

Toronto Maple - New Jersey 3:6

Washington - Detroit 4:3 pp /FEHÉRVÁRY za domácich 0+1/

Nashville - Vegas 5:4 pp

Winnipeg - Edmonton 3:4 pp

Chicago - Calgary 3:1

Colorado - Montreal 1:2 /SLAFKOVSKÝ za hostí 0+1/

Arizona - Columbus 6:2

Seattle - Anaheim 4:0

San Jose - Dallas 3:6

Brazílska modelka sa vyžíva v zdieľaní mimoriadne pikantných záberov.
Vidieť jej bolo takmer všetko: Priateľka nemeckého brankára si dala sprchu v mini bikinách! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});