Strach i obavy o Slafkovského: Príde Juraj o ďalšie MS!?

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (19) spôsobil znepokojenie v tábore fanúšikov Montrealu Canadiens. Čo sa stalo?
  • Zdroj: Getty Images

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (19) spôsobil znepokojenie v tábore fanúšikov Montrealu Canadiens. Čo sa stalo?

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Rodák z Košíc vstúpil do NHL ako 18-ročný, keď si ho kanadský tím vybral na drafte z prvej pozície. Slovák sa z konca trápil a po odohraní prvých 50 zápasov bol v NHL najmenej produktívnou draftovou jednotkou za posledných 26 rokov. Ale túto negatívnu štatistiku hodil za hlavu.

Slafkovský nastúpil na 100. zápas v profilige v noci na nedeľu na ľade Tampy Bay Lightning, kde Montreal prehral a slovenský reprezentant nebodoval. No v stovke zápasov nazbieral celkovo 41 bodov za 17 gólov a 24 asistencií.

Len o jeden bod viac si za prvých sto duelov pripísali draftové jednotky Jack Hughes (2019) a Mike Modano (1988). Lídrom v tejto štatistike je draftová jednotka z roku 1984, Mario Lemieux za prvých sto zápasov v NHL nazbieral 147 bodov.

Po spomínanom zápase s Tampou sa vynorili veľké obavy o zdravotný stav Slafkovského, ktorý si privodil zranenie aj vlani v januári a sezóna sa pre neho predčasne skončila. Nakoniec vynechal aj majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});