Calzona vracia lesk Neapolu: Slová, ktoré znamenajú koniec v našej repre?!

Tréner futbalistov Neapola Francesco Calzona po víťazstve 2:1 v nedeľňajšom zápase 27. kola Serie A nad Juventusom Turín uviedol, že ...
  • Zdroj: SITA/AP

Tréner futbalistov Neapola Francesco Calzona po víťazstve 2:1 v nedeľňajšom zápase 27. kola Serie A nad Juventusom Turín uviedol, že jeho tím je na správnej ceste.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Úradujúci majster pod vedením kouča, ktorý súčasne pôsobí aj na lavičke slovenskej reprezentácie, našiel svoju tvár a po druhom víťazstve za sebou sa vrátil do boja o pohárové priečky.

Neapol vďaka triumfu nad "Juve" poskočil v tabuľke na siedmu pozíciu, od šiestej Atalanty ho delia tri body. Pod taktovkou Calzonu, ktorý pred necelými dvoma týždňami nahradil na lavičke Waltera Mazzarriho, má v štyroch zápasoch bilanciu dve víťazstvá a dve remízy.

"Sme na správnej ceste, stále je však pred nami veľa práce. Mám radosť z víťazstva. Vidím, že tím chce na sebe pracovať a zlepšovať sa. Víťazstvom nad Juventusom vyslal signál, že túži dosahovať veľké ciele. Teší ma, že vidím takýto jednotný kolektív, ktorý chce byť ešte silnejší," povedal Calzona na pozápasovej tlačovej konferencii.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

V dueli s Juventusom poslal SSC do vedenia v 42. minúte Chviča Kvaracchelija. Hostia vyrovnali v 81. minúte zásluhou Federica Chiesu, no posledné slovo patrilo domácim. Victora Osimhena fauloval v pokutovom území Joseph Nonge a hoci nigérijského útočníka vychytal Wojciech Szczesny, akciu sledoval Giacomo Raspadori a poslal loptu do siete. Hosťom už nezostal čas na vyrovnanie. "Kvaracchelija a Osimhen sú nesmierne dôležití hráči pre tento tím. Obaja zažili v tejto sezóne ťažké obdobie, ale momentálne hrajú vo svojej štandardnej forme," povedal Calzona o dvojici útočníkov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});