Sagan išiel s pravdou von: Prvé slová po operácii!

Slovenský cyklista Peter Sagan v piatok podstúpil operáciu srdca. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, trojnásobný majster ...
  • Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slovenský cyklista Peter Sagan v piatok podstúpil operáciu srdca. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, trojnásobný majster sveta mal počas minulého víkendu problémy s nezvyčajne vysokým tepom.

Podľa portálu cyclingnews.com mal Sagan počas pretekov v horskej cyklistike v španielskej Chelve neďaleko Valencie "abnormálnu tachykardickú epizódu". V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu.

Tridsaťštyriročný pretekár absolvoval počas týždňa sériu vyšetrení, ktoré potvrdili počas intenzívnych cvičení abnormálnu tachykardiu, teda pretrvávajúce zrýchlenie srdcového rytmu. V piatok sa v univerzitnej nemocnici v talianskej Ancone podrobil menšej operácii.

Zákrok pozostáva z ablácie srdca na kontrolu elektrických impulzov. Operovali ho za prítomnosti kardiológa Roberta Corsettiho, ktorého Sagan pozná od začiatku profesionálnej kariéry. Ako informoval portál cyclingnews.com, po zákroku by sa slovenský jazdec mal vrátiť do tréningového procesu v blízkej budúcnosti.

Peter Sagan už nový bicykel testuje na tréningoch.
Je ohrozená kariéra Petra Sagana? Musí ísť pod nôž, čaká ho operácia srdca! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});