Sagan išiel s pravdou von: Prvé slová po operácii!

Slovenský cyklista Peter Sagan v piatok podstúpil operáciu srdca. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, trojnásobný majster ...
  • Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slovenský cyklista Peter Sagan v piatok podstúpil operáciu srdca. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, trojnásobný majster sveta mal počas minulého víkendu problémy s nezvyčajne vysokým tepom.

Slovenský cyklista sa k operačnému zákroku vyjadril prostredníctvom sociálnej siete. „Ahojte priatelia, len krátka aktualizácia. Všetko je pod kontrolou a už o pár dní budem späť na mojom bicykli,“ uviedol Sagan, ktorý pridal aj stanovisko lekárov.

„Peter je v poriadku. Uskutočnila sa interná elektrofyziologická štúdia, ktorá vylúčila akúkoľvek supraventrikulárnu alebo komorovú arytmiu patologického významu. Bol implantovaný podkožný záznamník, ktorý umožní budúce sledovanie športovca. Zákrok absolvoval profesor Antonio Dello Russo - riaditeľ Kliniky kardiológie arytmológie Univerzitnej nemocnice Marche - a jeho tím, za prítomnosti Dr. Roberta Corsettiho - dôveryhodného kardiológa Sagana.“

Sagan sa momentálne venuje horskej cyklistike za tím Specialized Factory Racing Team. V tejto sezóne štartoval v dvoch pretekoch - najprv na podujatí HERO Abú Zabí a minulý víkend v Chelve. Najbližší víkend sa mal predstaviť v španielskom Banyoles, kde však bude po zákroku určite absentovať. Jeho cieľ je kvalifikovať sa na OH v Paríži, na to však musí nazbierať dostatočné množstvo UCI bodov. Iba 19 najlepších krajín sa kvalifikuje na OH 2024 a Slovensku momentálne patrí až 38. miesto. Sagan má na splnenie kvalifikačných kritérií čas do 26. mája. Ďalšia šanca je, že by dostal možnosť štartovať na základe prerozdelenia nevyužitých miesteniek po konci kvalifikačného procesu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});