Lukáš Haraslín otvorene o emóciách, filmovaní či Denisovi Vavrovi: Manželka sa o mňa bála...

Lukáš Haraslín (27) je jednou z hlavných postáv slovenskej reprezentácie. Podľa portálu transfermarkt má hodnotu 4,5 milióna eur a patrí ...

Lukáš Haraslín (27) je jednou z hlavných postáv slovenskej reprezentácie. Podľa portálu transfermarkt má hodnotu 4,5 milióna eur a patrí medzi najhodnotnejších hráčov pražskej Sparty.

Fotogaléria

Český portál isport.cz priniesol v stredu rozhovor s našim reprezentantom. Lukáš Haraslín v obsiahlom interview spomenul i emócie, no hovoril aj o filmovaní, za ktoré ho mnohí fanúšikovia kritizujú. Nezabudol ani na Denisa Vavra...

V reprezentačnom drese Haraslín odohral už 32 zápasov a patrí medzi stálice v nominácii Francesca Calzonu. Na klubovej úrovni sa občas stane, že ho tréner nezaradí medzi jedenásť "vyvolených". "Samozrejme, každý chce hrať, ale každý to vníma inak. Ja som ten, pokiaľ mi to dovolí zdravie, že chcem hrať všetky zápasy. Všetky. Nerobím zlú krv, nemyslím, že by som, povedzme, naštval trénera, alebo robil zlú náladu v šatni, ale som jednoducho emočný typ. Keď sa tréner rozhodne, že ma dá na lavičku, má na to nejaký dôvod. Určite mu ho neberiem, som profesionál. Keď ma potom pošle na ihrisko, vôbec na to nemyslím a chcem urobiť maximum pre mužstvo," povedal 27-ročný krídelník.

Častokrát sa zdá, že Lukáš Haraslín pády prikrášľuje, pričom najmä fanúšikovia súpera sú z toho poriadne rozčúlení a na slovenského reprezentanta tak padne spŕška kritiky. "Nech má každý svoj názor, to mi neprekáža. Len by som k tomu niečo dodal: Nech si to niektorí ľudia skúsia, pretože pardon, nie každý súboj je možné ustáť. Dám vám príklad, ktorý sa stal: V druhej minúte do vás obranca našliapne, veľmi dobre vie, čo robí, je rozhodnutý, že to urobí, rozhodca k vám potom príde a povie, že mu nemôže dať v druhej minúte kartu. Preto sa môže stať, že už potom pôjdem do súboja inak," vysvetlil hráč Sparty Praha.

 

(ilustračné foto)
VIDEO Desivé zábery ako z hororu: Futbalistu zabil na ihrisku blesk! Zobraziť článok

 

V prípravnej fáze súťažného ročníka pred štartom jarnej časti sa stretol Lukáš Haraslín v priateľskom zápase s Denisom Vavrom, zákrok obrancu Kodane, ktorý obletel celé Slovensko však priateľsky nevyzeral. "Ja viem, že Denis do toho takto chodí, v súbojoch hrá tvrdo. Ale povedal som si, že je to možno trochu zbytočné, myslím, že si mohol uvedomiť, že som to ja, že spolu máme ísť na EURO."

 

 

Na snímke brankár Dominik Holec počas tréningu futbalovej reprezentácie SR.
Brankár Holec o kúsku sparťana Krejčího: Taký gól vyjde raz za život! Zobraziť článok

 

Škaredé zákroky na hrane fair-play vnímajú najmä najbližší. Manželke Lukáša Haraslína sa faul Vavra vôbec nepáčil a poriadne ju naštval i vystrašil, následne pridala na sociálne siete príspevok, v ktorom vyjadrila jasný postoj k nepríjemnému incidentu. "Ona sa o mňa bála, pretože to naozaj smrdelo zranením. Keby som nenadvihol ľavú nohu, bohvie, ako by to bolo," obhájil jej konanie Lukáš.

 
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});