Boženík chce proti Bosne ukončiť strelecky pôst: Aha, kedy skóroval naposledy

Slovenský futbalista Róbert Boženík (24) by rád ukončil svoj strelecký pôst v národnom tíme.
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský futbalista Róbert Boženík (24) by rád ukončil svoj strelecký pôst v národnom tíme.

Kanonier skóroval naposledy v septembri 2021 v kvalifikačnom zápase na MS 2022 na pôde Slovinska (1:1). Prípadný gól v nedeľňajšom stretnutí kvalifikácie na ME 2024 na pôde Bosny a Hercegoviny by navyše prišiel deň po jeho narodeninách.

Boženík síce skóroval vo štvrtkovom dueli s Islandom na Tehelnom poli (4:2), bol však v ofsajde. V tomto stretnutí si jeho tím zaistil postup na štvrtý veľký turnaj v ére samostatnosti a premiérovo sa mu to podarilo na domácej pôde. "Išiel som do toho zápasu s tým, aby som gól strelil. Už je to nejaký čas, odkedy som skóroval. Od útočníkov sa to očakáva, ale tréner Calzona vyžaduje aj iné veci. V každom prípade sme vyhrali, postúpili a každý z nás ukázal maximum," zhodnotil Boženík.

Dvadsaťštyriročný kanonier Boavisty však stavia pred svoj individuálny úspech výsledky a výkony tímu. "Nechcem na seba vytvárať tlak, aby som musel ten gól dať. Skórujú iní, my vyhrávame, darí sa nám a hráme dobre. Aj o tom je futbal, nielen o góloch. Aj ľudia to už začali tak vnímať, z čoho mám radosť. Ja aj Robo Polievka by sme chceli tie góly strieľať, počúvame trénera, zatiaľ to padá iným chalanom a ja som spokojný s našimi výkonmi," povedal Boženík.

Českí futbalisti odohrali deň pred incidentom zápas v Poľsku.
Škandál v českom tíme! Hráči popíjali na diskotéke, vyhodili ich z reprezentácie Zobraziť článok

Ohľadom nadchádzajúceho stretnutia potvrdil slová trénera Francesca Calzonu - istý postup nemení nič na plnom nasadení. V nedeľňajšom zápase J-skupiny môžu Slováci navyše získať body do celkového rankingu kvalifikácie a zlepšiť tak svoj koeficient pred európskym šampionátom. Pred žrebom na turnaj v Nemecku môžu poskočiť do tretieho výkonnostného koša. "Budeme sa chcieť s kvalifikáciou rozlúčiť víťazstvom a troma bodmi. Tréner nám pripomína, aby sme sa v každom asociačnom termíne posúvali ďalej," povedal Boženík.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});