Krutá rana pre Juraja Slafkovského: Vplyvný muž Montrealu si sype popol na hlavu

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský (18) je zranený a v sezóne NHL 2022/23 si v drese Montrealu už nezahrá. Generálny manažér ...
  • Zdroj: Getty Images

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský (18) je zranený a v sezóne NHL 2022/23 si v drese Montrealu už nezahrá. Generálny manažér Kent Hughes prehovoril o vývoji Slováka v zámorí.

Slafkovský si v zápase proti Winnipegu zranil koleno, operácia nie je potrebná, ale mimo hry má byť tri mesiace. Keďže Montreal bude tento rok v play off chýbať, Juraj už do hry nezasiahne. 

V hre je hokejový šampionát, ktorý začína 12. mája a teraz nie je vôbec isté, či posilní Slovensko. Vedenie Montrealu bude opatrne zvažovať, či ho uvoľní pre potreby reprezentácie.

„Nemyslím si, že existuje jedna cesta pre vývoj každého hráča. Každý hráč prichádza s jedinečným súborom zručností, základným chápaním hry a osobnosti. To všetko je dôležité z hľadiska vývoja plánu pre konkrétneho hráča," povedal pred zástupcami zámorských médií generálny manažér.

Hughes, generálny manažér Montrealu priznal, že zvažovali v prípade Slafkovského rôzne možnosti. Mal skončiť na farme? „Na týždennej báze sme sa rozprávali o tom, aký bude ďalší krok. Chceli sme mu dávať spätnú väzbu k veciam, na ktorých mal pracovať, a chceli sme ho každý deň vidieť. Uvažovali sme tak, že ak sa chytí a začne byť úspešný v NHL, farma nikdy nebude potrebná. Mali sme však aj obavy. Keby sme ho poslali na farmu, každý vrátane Juraja by očakával, že tam bude dávať góly. Mohlo by to byť kontraproduktívne. Či sme sa rozhodli správne alebo nie? To neviem povedať, no máme skúsenosti a podľa nich sme sa rozhodli,“ vysvetlil nepríjemnú situáciu Hughes. 

„To, čo sa snažíme urobiť je pomôcť mu pochopiť, ako môže byť najúspešnejší tu v Severnej Amerike a myslíme si, že jeho vývoj bude prebiehať v etapách," uviedol vplyvný muž Montrealu Canadiens.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});