Vlhová o veľkých problémoch: Myslela som si, že sa na štart nepostavím

Myslela si, že na štart obrovského slalomu Svetového pohára v rakúskom Semmeringu sa nepostaví.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Myslela si, že na štart obrovského slalomu Svetového pohára v rakúskom Semmeringu sa nepostaví.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Od Vianoc totiž slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú (27) sprevádzali zdravotné problémy, vysoké horúčky a zažívacie ťažkosti ju položili do postele.

„Posledné tri dni boli veľmi ťažké, 24. decembra ma veľmi začalo bolieť brucho. Ešte som odtrénovala, ale potom som chytila horúčky, bola som stále na toalete. Ležala som v posteli a behala na toaletu. Išlo to zo mňa z oboch strán,“ posťažovala sa po pretekoch pre RTVS Petra Vlhová.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v cieli po 2. kole obrovského slalomu.
Skvelá Vlhová v Semmeringu: Obrovský slalom zvládla rýchlejšie iba Shiffrinová Zobraziť článok

Napokon sa ale Liptáčka v Semmeringu na štart postavila a po skvelých jazdách v oboch kolách skončila druhá za Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

„Prvá jazda nebola najlepšia, v druhej boli podmienky ako stvorené pre mňa. Som rada, že som si udržala pozíciu. V prvej jazde som si po 10 sekundách necítila nohy, bola som prekvapená, že som bola napokon druhá,“ dodala Petra.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v prvom kole obrovského slalomu žien Svetoveho pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu.
Vlhová po prvom kole obrovského slalomu: V Semmeringu stráca na Shiffrinovú Zobraziť článok

Vďaka druhému miestu sa Slovenka dostala na druhé miesto v hodnotení disciplíny so ziskom 190 bodov. Líderka Bassinová má 240 bodov. Shiffrinová je piata so ziskom 160 bodov, Američanka je však líderka celkového hodnotenia SP. Nazbierala 675 bodov, druhá Talianka Sofia Goggiová ich má 470. Vlhová je tretia so 420 bodmi.

Obrovský slalom v Semmeringu bol náhrada za  zrušené preteky v rakúskom Söldene. Premiérové podujatie tejto sezóny SP 24. októbra organizátori museli zrušiť pre nepriaznivé počasie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});