Chorvátsky portál sa pred semifinále obáva: Argentína pripravuje špinavý trik!

Uchýlia sa k špinavým trikom? Chorvátsky portál Sportske Novosti tvrdí, že futbalisti Argentíny majú v semifinále majstrovstiev sveta ...
  • Zdroj: TASR/AP

Uchýlia sa k špinavým trikom? Chorvátsky portál Sportske Novosti tvrdí, že futbalisti Argentíny majú v semifinále majstrovstiev sveta v Katare pripravený na Chorvátov „špinavý plán.“

FOTOGALÉRIA: Chorvátsko - Brazília

Portál tvrdí, že argentínski futbalisti dostali pokyn, aby v zápase provokovali chorvátskych hráčov. Zamerať sa majú na troch hráčov, ktorí sa údajne nechajú ľahko rozhodiť a rýchlo stratia nervy. Plán je, aby bol najneskôr po hodine hry jeden z Chorvátov vylúčený alebo Argentína bude vyhrávať o dva góly. Portál ďalej píše, že tréner Chorvátska Zlatko Dalič o tomto pláne počul a svojich hráčov pripraví na zápas aj mentálne.

Pravý obranca chorvátskeho tímu Josip Juranovič.
Chorvátsky obranca Juranovič pred semifinále: Máme najlepší stred poľa v histórii Zobraziť článok

Kým argentínske mužstvo má vo svojom strede Messiho, okolo ktorého sa točí takmer všetko, Chorváti sa môžu spoľahnúť na stred poľa v zložení Luka Modrič, Mateo Kovačič a Marcelo Brozovič. Títo hráči podľa trénera Zlatka Daliča vo štvrťfinále „paralyzovali Neymara a Brazíliu“.

„Myslím si, že Mateo, Luka a Marcelo vytvorili najlepšiu chorvátsku zálohu v histórii. Keď im prihráte loptu, je to bezpečnejšie ako peniaze uložené v banke,“ poznamenal obranca Chorvátska Josip Juranovič.

Argentínčan Lionel Messi počas pozápasového rozhovoru vypenil.
Messi nezvládol pozápasový rozhovor: Čo pozeráš, ty hlupák? Zobraziť článok

Hráči od Jadranu by sa veľmi chceli predstaviť vo finále na druhých majstrovstvách sveta po sebe. Pred štyrmi rokmi v Rusku v semifinále triumfovali nad Angličanmi (2:1 po predĺžení), no v súboji o zlato nestačili na Francúzov (2:4). Výber Argentíny v minulosti dvakrát ovládol „mundial“, no v oboch prípadoch to bolo ešte v časoch, keď Messi nebol na svete - v rokoch 1978 a 1986. Ostatný raz sa Argentínčania prebojovali do finále pred ôsmimi rokmi v Brazílii, kde aj s Messim v zostave podľahli Nemcom 0:1 po predĺžení.

Keď chorvátske mužstvo v minulosti natrafilo na svetovom šampionáte na Argentínčanov, zakaždým z toho bola medaila. Pri premiérovej účasti na MS 1998 vo Francúzsku prehral chorvátsky tím v základnej skupine s týmto juhoamerickým súperom 0:1 a nakoniec dokráčal k bronzu. Na MS 2018 v Rusku, taktiež v skupine, triumfovali Chorváti nad Argentínčanmi rozdielom triedy 3:0. Tím Argentíny v minulosti zvíťazil vo všetkých štyroch semifinálových dueloch, v ktorých sa predstavil.

„Bude to veľmi ťažký zápas. Chorváti majú kvalitný tím s dobrými hráčmi. Tešíme sa na tento duel,“ skonštatoval pred zápasom Messi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});