Fehérváry je voľný na šampionát! Opäť skóroval, no Washington v play off končí

Hokejisti New York Rangers postúpili do semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL. Vo štvrtom štvrťfinále zdolali Washington 4:2 ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti New York Rangers postúpili do semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL. Vo štvrtom štvrťfinále zdolali Washington 4:2 a sériu vyhrali v najkratšom možnom čase.

FOTOGALÉRIA: Martin Fehérváry

Obranca Capitals Martin Fehérváry (24), ktorý strelil jeden gól, tak môže posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta.

Zadák vyrovnal v 15. minúte svojim druhým gólom v play off na 1:1 a Washington sa dotiahol v prostrednej časti aj na 2:2. V úvode tretieho dejstva však poslal hostí opäť do vedenia Artemij Panarin a v poslednej minúte spečatil postup Rangers do prázdnej bránky Jack Roslovic. Fehérváry nastúpil vo všetkých štyroch dueloch play off s bilanciou dva góly a jedna asistencia.

Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť! Zobraziť článok

Colorado Avalanche vyhralo vo štvrtom zápase štvrťfinále Západnej konferencie nad Winnipegom Jets 5:1 a v sérii vedie už 3:1. Na triumfe sa podieľal troma gólmi ruský útočník Valerij Ničuškin. Brankár Alexander Georgiev mal 26 úspešných zákrokov. Jeden krok od postupu sú aj hráči Vancouveru, ktorí v noci na pondelok vyhrali v Nashville 4:3 po predĺžení. V ňom rozhodol Elias Lindholm, prvé tri góly hostí strelil Brock Boeser.

Lucas Raymond v drese Detroitu.
Švédi majú v kádri už 14 hráčov z NHL: Na MS aj s Raymondom Zobraziť článok

1. kolo play off NHL:

štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápasy:

Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Góly: 9. Lehkonen (Mittelstadt, Parise), 32. Ničuškin (Makar, MacKinnon), 36. Makar, 40. Ničuškin (Lehkonen, MacKinnon), 60. Ničuškin (Rantanen) – 14. Schmidt (Appleton, Stanley).

 /stav série: 3:1/



Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:4 pp (1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)

Góly: 6. Jankowski (Lauzon, A. Carrier), 26. Nyquist (O'Reilly), 41. F. Forsberg (Josi, McDonagh) – 3. Boeser (Soucy, J. Miller), 58. Boeser (E. Lindholm, J. Miller), 60. Boeser (J. Miller, E. Pettersson), 62. E. Lindholm (Garland, Joshua).

/stav série: 1:3/



Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 32. Bouchard (Draisaitl, McDavid).

/stav série: 1:3/

štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápas:

Washington Capitals - New York Rangers 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Góly: 15. Fehérváry (Protas, D. Strome), 28. Lapierre (Alexejev) – 1. Kakko, 20. Trocheck (Zibanejad, Panarin), 44. Panarin (Zibanejad, Fox), 60. Roslovic (Lafrenière, Trouba).

/konečný stav série: 0:4, postúpil New York/


>

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});