Servác Petrovský dostal šancu na debut v seniorskej repre: Čím chce ohúriť trénera Ramsayho?

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay oznámil zmeny v kádri pre prípravné zápasy pred nadchádzajúcimi MS v Česku. Šancu ...
  • 7Galéria
  • Zdroj: tasr, getty images, ig/ServacPetrovsky

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay oznámil zmeny v kádri pre prípravné zápasy pred nadchádzajúcimi MS v Česku. Šancu na debut v seniorskej repre dostane v Nemecku aj šikovný útočník Servác Petrovský (19), ktorý sa už teraz teší na nové výzvy.

Fotogaléria

Najlepšia sezóna

Jeho vízia je pritom jasná. „Budem robiť všetko, čo mi tréner povie. Zodpovedne splním každú jednu úlohu, ktorú dostanem, a budem sa to snažiť robiť všetko čo najlepšie. Ako mladý hráč však zrejme prinesiem rýchlosť a bojovnosť. Chcem hlavne veľa korčuľovať a zrážať sa, to je môj štýl. Určite sa cítim vo forme! Sezóna pre mňa osobne bola vydarená, z tých troch rokov, čo som v Kanade, som sa tento rok cítil najlepšie. Určite som pripravený, fyzicky aj zo všetkých ostatných stránok,“ vyhlásil sebavedomo líder našej juniorskej reprezentácie na svetových šampionátoch hráčov do 20 rokov.

V máji na MS?

Na otázku, či už jeho rodinní príslušníci obzerajú ceny ubytovania v máji v Česku, odpovedal s úsmevom. „Tak ďaleko sa ešte nepozerajú ani oni, ale, samozrejme, boli celí bez seba, keď sa dozvedeli o tej pozvánke do Nemecka. Popriali mi veľa šťastia a do seniorskej repre ma posielajú s jasným posolstvom - aby som makal tak ako vždy,“ uviedol Petrovský, ktorého by v prípade účasti na MS potešila aj prítomnosť veľkého kamaráta Juraja Slafkovského.

„Každý, kto z NHL príde, bude určite veľkým prínosom. S Ďurom Slafkovským som veľký kamarát, takže jeho prítomnosť na MS by potešila mňa, ale, myslím si, že aj všetkých fanúšikov na Slovensku. Bodaj by ich prišlo z NHL čo najviac. Čo sa týka mňa a NHL, zatiaľ vôbec neviem, aké sú moje osobné vyhliadky, bude sa to riešiť primárne cez leto. Sám neviem, ako to dopadne, ale dúfam, že čo najlepšie,“ uzavrel Petrovský.

Servác Petrovský (19)

Post: stredný útočník/pravé krídlo

Tím: Owen Sound Attack (OHL)

Štatistiky v sezóne: 55 bodov (20+35) v 57 zápasoch

Draftovaný: Minnesotou Wild z celkového 185. miesta

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});