Vlhovej brat Boris utiekol s rodinou za dobrodružstvom: Dcérka Lujzinka podrástla a je šťastím bez seba!

Rodina nadovšetko! Boris Vlha (32), známy svojou oddanosťou k sestre, lyžiarskej šampiónke Petre Vlhovej (28), sa rozhodol, že si spolu ...

Rodina nadovšetko! Boris Vlha (32), známy svojou oddanosťou k sestre, lyžiarskej šampiónke Petre Vlhovej (28), sa rozhodol, že si spolu so snúbenicou Simonou Jágerskou a ich malou dcérkou Lujzinkou užijú zaslúžený oddych v nádhernej Barcelone.

Fotogaléria

Bazilika Sagrada Familia 

Architektúra: Bazilika Sagrada Familia je dielom slávneho katalánskeho architekta Antónia Gaudího. Stavba bola zahájená v roku 1882 a doteraz nie je dokončená. Gaudí pracoval na nej počas väčšiny svojej kariéry až do jeho smrti v roku 1926.

Unikátny štýl: Sagrada Familia je zároveň gotická a modernistická stavba, ktorá kombinuje rôzne architektonické štýly. Je považovaná za vrchol Gaudího tvorby a za jedno z najvýznamnejších diel moderného katolíckeho chrámu.

Symbolika: Každý prvok stavby má symbolický význam. Stĺpy v interiéri predstavujú stromy, stĺpce majú tvar palmových listov a fasády sú zdobené biblickými scénami a symbolmi.

Dlhý proces výstavby: Napriek tomu, že výstavba Sagrada Familia začala pred viac ako storočím, doteraz nie je dokončená. Očakáva sa, že sa dokončí v roku 2026, presne sto rokov po Gaudího smrti.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});