Hokejista Juraj Slafkovský má pred MS formu ako hrom: Zapísal sa do 115-ročnej histórie Canadiens!

Láme rekordy a zatvára ústa pochybovačom! Mladý slovenský talent Juraj Slafkovský (19) ukazuje v závere sezóny NHL svoj obrovský potenciál. ...
  • Zdroj: SITA/AP

Láme rekordy a zatvára ústa pochybovačom! Mladý slovenský talent Juraj Slafkovský (19) ukazuje v závere sezóny NHL svoj obrovský potenciál. Žiadny iný tínedžer totiž v 115-ročnej histórii Montrealu Canadiens nenazbieral v sezóne viac bodov ako mladý Slovák, ktorý ťahá už druhú osemzápasovú sériu s aspoň jedným zápisom.

Raz bude nebezpečný

Slafkovský má pred sebou svetlú budúcnosť aj podľa bývalého hráča Maxima Talbota, ktorý v roku 2009 získal Stanleyho pohár s Pittsburghom Penguins. „Hráč, ktorý na mňa dnes večer opäť zapôsobil, je Slafkovský. Raz bude poriadne nebezpečný,“ vyjadril sa Talbot po zlomení rekordu.

Juraj Slafkovský (vľavo) prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Seattlu.
Slafkovský bodoval v siedmom zápase po sebe, Nemec ukončil čakanie na ďalší zápis Zobraziť článok

Slová chvály pridal aj hlavný tréner Montrealu, legendárny Martin St. Louis. „Základom je vzťah medzi trénerom a hráčom a hlavne dôvera. Keď tam je, tak potom je ľahšie sa posúvať vpred a neustále sa zlepšovať. Takto to je aj s Jurajom. Nemal som presný čas, keď sa to stane, no proste sa to prirodzene stalo a on dnes pravidelne boduje. Musíte len veriť tomu, čo vidíte a samotnému hráčovi. Dáte mu čas a on vám ukáže, čo vlastne dokáže,“ uviedol spokojne St. Louis.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});