Slovensko i celý svet cyklistiky tŕpne pre vážne problémy Sagana: Môže za to koronavírus?

Totálny škrt cez rozpočet! Na povrch sa opäť dostali správy o vážnych zdravotných komplikáciách slovenského cyklistu Petra Sagana (34), ...
  • Zdroj: Ivan Kováč

Totálny škrt cez rozpočet! Na povrch sa opäť dostali správy o vážnych zdravotných komplikáciách slovenského cyklistu Petra Sagana (34), ktorý musel náhle celkom zmeniť svoj najbližší program.

„Kým som trénoval v Marseille, opäť sa objavili moje problémy so srdcovým rytmom. Nie je sa čoho báť, ale dalo by sa povedať, že moje srdce potrebuje zastávku v boxoch. Budúci týždeň podstúpim operáciu a vďaka môjmu priateľovi a kardiológovi Robertovi Corsettimu som si istý, že sa čoskoro vrátim na bicykel,“ napísal Sagan na všetkých svojich profiloch na internete.

Môže za to covid?

V týchto neistých chvíľach si jeho fanúšikovia nielen na Slovensku, ale na celom svete, neželajú nič iné, len aby všetko prebehlo v poriadku a aby sa sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France čoskoro mohol vrátiť k tomu, čo najviac miluje - jazde na bicykli.

Aj keď to malo byť túto sezónu prevažne na tom horskom, ku ktorému sa v závere kariéry vrátil a jeho cieľom bolo dostať sa na olympiádu do Paríža. Jeho štart pod piatimi kruhmi je však teraz otázny nielen preto, že jemu a Slovensku chýbajú v tejto cyklistickej disciplíne body, ale teraz aj pre jeho zdravotné problémy, ktoré podľa portálu biker.sk môžu súvisieť s postcovidovým syndrómom. Peter Sagan totiž prekonal koronavírus niekoľkokrát.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});