Slovensko i celý svet cyklistiky tŕpne pre vážne problémy Sagana: Môže za to koronavírus?

Totálny škrt cez rozpočet! Na povrch sa opäť dostali správy o vážnych zdravotných komplikáciách slovenského cyklistu Petra Sagana (34), ...
  • Zdroj: Ivan Kováč

Totálny škrt cez rozpočet! Na povrch sa opäť dostali správy o vážnych zdravotných komplikáciách slovenského cyklistu Petra Sagana (34), ktorý musel náhle celkom zmeniť svoj najbližší program.

Problémy mu aj naďalej robí jeho srdce a dnes je už jasné, že operácii sa nakoniec predsa len nevyhne. Tourminátor pritom koncom februára podstúpil srdcovú abláciu, čo je liečba, ktorá sa používa pri závažných srdcových poruchách...

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Podľa informácií, ktoré zverejnil sám Sagan na sociálnych sieťach, bilo počas náročného tréningu v Marseille jeho srdce v niektorých momentoch opäť až príliš rýchlo. Podobné ťažkosti sa u žilinského rodáka prvý raz objavili už vo februári – po pretekoch XCO v Španielsku mal problémy s nezvyčajne vysokým tepom a jeho monitor srdcovej frekvencie opakovane zaznamenával hodnoty nad 200 úderov za minútu. Zvyčajne sa však pohybuje okolo 190.

Zastávka v boxoch!

Teraz to bolo niečo podobné... Aj preto sa trojnásobný majster sveta rozhodol okamžite zrušiť svoj najbližší program. Tento týždeň ho totiž nakoniec predsa len čaká operácia, ktorú bude vykonávať známy športový kardiológ Robert Corsetti.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});