Útočník Tatar exkluzívne: Prehovoril o účasti na MS v Česku!

Zažíva turbolentnú sezónu, ale bojuje ako lev! Reč je o útočníkovi Tomášovi Tatarovi (33), ktorý začal ročník v Colorade, ale od decembra ...
  • Zdroj: TASR/AP

Zažíva turbolentnú sezónu, ale bojuje ako lev! Reč je o útočníkovi Tomášovi Tatarovi (33), ktorý začal ročník v Colorade, ale od decembra oblieka dres Seattlu. V rozhovore pre Nový Čas sa vyjadril k záveru ročníku NHL a aj k účasti na májovom MS v Česku.

Tým, že ste zotrvali v Seattle, tak je šanca, že podpíšete s klubom nový kontrakt?

Určite je šanca, že sa predĺži zmluva. Všetko záleží od záveru sezóny a po jej skončení určite prebehnú nejaké konverzácie o predĺžení. Všetko je otvorené, takže uvidíme, ako to dopadne.

Vy ste sa niekoľko stretnutí dozadu prepadli z prvého útoku až do štvrtého. Prekvapilo vás vtedy rozhodnutie trénera?

Nebudem klamať, ale bol som veľmi prekvapený z toho rozhodnutia. Mužstvu sa darilo, vyhrávali sme a bol som produktívny, napriek tomu, že na presilovkách som trávil minimum času na ľade. V hre 5 na 5 to určite nie je jednoduché zbierať body. A v štvrtom útoku je nemožné bodovať pravidelne, pretože úloha je úplne iná. Rešpektoval som rozhodnutie a snažil sa pomôcť inými aspektami hry.

V takomto oblečení prišiel Tatar so spoluhráčmi na zápas.
Tomáš Tatar si užil zápas pod holým nebom: Cítil sa ako rybár Zobraziť článok

Ak Seattle nepostúpi do play-off a dostanete pozvánku na májový šampionát v Česku, tak aká bude vaša odpoveď?

Keby sa nedostaneme do play-off, tak veľmi rád by som prišiel pomôcť národnému tímu. Do konca sezóny je ešte dosť zápasov a veľa sa môže udiať, takže momentálne sú to viac menej špekulácie.

Teší ho progres mladíkov

Skúsený útočník pozorne sleduje aj svojich mladých krajanov v najlepšej lige sveta či obrancu Šimona Nemca či útočníka Juraja Slafkovského. „Som veľmi rád, že sa chalanom darí a v lige sa viac menej etablovali. Hrali sme s Jersey a mal som možnosť vidieť Šimona, ktorý odohral super zápas. O niekoľko dni hráme s Montrealom, takže budem aj s Jurajom,“ dodal Tatar.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});