Za mladým krasokorčuliarom Adamom Hagarom sa idú baby potrhať: Najviac mi vypisujú Kórejčanky

Úsmevy rozdáva na všetky strany! Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara (17) získal nedávno na juniorských majstrovstvách sveta v Tchaj-peji ...

Úsmevy rozdáva na všetky strany! Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara (17) získal nedávno na juniorských majstrovstvách sveta v Tchaj-peji bronzovú medailu. V krátkom programe dostal od rozhodcov známku 78,02, ktorá bola zároveň aj jeho osobným maximom.

Fotogaléria

Talentovaný tínedžer je zo svojho životného úspechu mimoriadne nadšený. V rozhovore pre Nový Čas navyše detailne opísal, akú tvrdú drinu musí vo svojom športe reálne podstupovať, ale prezradil aj to, že už v takom mladom veku sa musí vyrovnať s obrovským prílevom fanúšičiek z celého sveta, ktoré mu neustále vypisujú. Na konci dňa sú však pre neho aj tak najkrajšie Slovenky...

Ako sa na bronzový úspech z juniorských MS pozeráte s odstupom času?

Som z toho nesmierne šťastný, bol to jeden z mojich snov - získať medailu. Možno jedno malé zaváhanie bolo v mojej jazde, ale ináč to bol pre mňa veľmi dobrý výsledok.

Šéf FIA čelí obvineniu, že ovplyvnil výsledky pretekov!
Nad F1 sa vznáša ďalší škandál: Šéf FIA vraj ovplyvňoval výsledky! Zobraziť článok

Tréner Vladimir Dvojnikov pochádza z Ruska. Ako ste začali spoluprácu a akú stopu zanechal na vašom úspechu on?

Začal ma trénovať, keď som mal len 11 rokov. Chodím k nemu v podstate každý deň do Bratislavy, okrem víkendov. Spolu tam makáme, ako hlavný tréner mi veľmi pomáha.


Ako vnímajú krasokorčuľovanie vaši rovesníci?

Vnímajú to ako každý iný šport a možno aj niečo zaujímavejšie. Ako krasokorčuliar sa môžem na ľade vyjadriť a ukázať, čo cítim. Má to však aj technickú stránku, takže o to viac je to zaujímavejšie.

Máte zase, naopak, vy čas na zábavu a všetky tie bežné veci, ktoré robia tínedžeri vo vašom veku?

Možno by sa čas aj našiel, ale mňa to veľmi nebaví. Radšej som na tréningoch! Proste veľmi rád korčuľujem...

Pesničky do jázd si vyberáte sám?

Vyberáme to spolu s rodinou, so sestrou, s mamou i tatinom. Dáme to potom na schválenie pánovi trénerovi, či sa mu to páči.

Talentovaná juniorka nebude môcť súťažiť v USA.
Ema Kapustová nemôže reprezentovať Slovensko pre bizarnú chybu Zobraziť článok

A čo šaty, prehovárate do ich výroby, keď máte svoj nápad?

Väčšinou mám vždy nejaký nápad, alebo sa opäť dohodnem s rodinou. Inšpirujeme sa trebárs iným krasokorčuliarom, pridáme svoje prvky a dáme to ušiť. Našli sme teraz novú krajčírku v Trnave. Sme veľmi spokojní.


Čo sa týka jedla, aká prísna je životospráva krasokorčuliara?

U chalanov ani veľmi prísna nie je, ale baby to majú obmedzené. Hlavná je vyvážená strava, neprejedať sa a jesť dostatok zeleniny a ovocia.

Rozdávate úsmevy aj na tréningoch, keď potíte krv na ľade?

Snažím sa, aj keď nie vždy všetko vychádza. Niekedy viem byť na tréningu aj naštvaný. Ale v zásade sa snažím byť vždy pozitívny, každý tréning ma niekde posúva.

Kapitán „belasých“ Vladimír Weiss ml. je opäť na maródke.
A je to tu znovu... Weiss ml. sa opäť zranil: Hrozí koniec kariéry?! Zobraziť článok

Ako je to s fanúšičkami? Asi ich máte po celom svete...

Píše mi ich veľa, v podstate zovšadiaľ, ale väčšinou z Japonska a Kórey. Ale píšu aj Slovenky... Píše mi veľa ľudí, za čo im ďakujem, že mi fandia a podporujú ma.

Sú krajšie Slovenky alebo Kórejčanky?

Určite Slovenky. (smiech)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});