Haraslín rozhodol o postupe Sparty Praha, Hanckov Feyenoord stroskotal na AS Rím

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín strelil postupový gól Sparty Praha do osemfinále Európskej ligy 2023/24. Dvadsaťsedemročný krídelník ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín strelil postupový gól Sparty Praha do osemfinále Európskej ligy 2023/24. Dvadsaťsedemročný krídelník upravil vo štvrtkovej odvete na rozhodujúcich 3:1, český klub nakoniec pridal ešte jeden gól a Galatasaray Istanbul zdolal v barážovom dvojzápase 6:4. Prvý duel sa skončil 2:3.

FOTOGALÉRIA: Sparta Praha - Galatasaray Istanbul

Sparta si priniesla z Istanbulu tesnú prehru 2:3 a v domácom prostredí ju chcela čím skôr vynulovať. Vyšlo to už vo ôsmej minúte, keď Kairinen vysunul Preciada a ten preloboval brankára. Galatasaray však potreboval na gól tiež iba osem minút a po štandardke vyrovnal hlavou Bardakci. Haraslín bol prvýkrát v centre diania v 68. minúte, keď dostal loptu na ľavej strane a snažil sa obísť Ayhana. Ten ho fauloval šľapákom, rozhodca Taylor mu najprv ukázal žltú kartu, no po upozornení od VARu ju zmenil na červenú a Sparta hrala presilovku. Využila ju už po pár minútach, keď Zelený poslal presný center do šestnástky a Tuci nasmeroval loptu k ľavej žrdi - 2:1. Hviezdny moment slovenského reprezentanta prišiel v 80. minúte, keď ho vysunul do brejku Tuci a strelu namieril pod Muslerovu ľavú ruku - 3:1. Jeho gól následne potvrdil aj VAR. Haraslín odišiel z ihriska v 87. minúte a zo striedačky sledoval, ako jeho spoluhráči pridali v nadstavenom čase po brejku dvoch na jedného štvrtý gól.

Milánčania prišli do Rennes s náskokom 3:0 z domácej pôdy a i keď v úvode oboch polčasov dvakrát prehrávali po góloch Bourigeauda, vždy dokázali rýchlo vyrovnať. Stredopoliar Rennes v 68. minúte premenil aj druhú penaltu a zavŕšil hetrik, no jeho spoluhráči už ďalšie góly nepridali a tak sa rozlúčili so súťažou. Benfica si v Toulouse udržala náskok 2:1 z prvého stretnutia a po remíze 0:0 ide ďalej. Olympique Marseille postúpil cez Šachtar Doneck, po remíze 2:2 vyhral na domácej pôde 3:1. Postúpil aj Sporting Lisabon, ktorý vyradil Young Boys Bern po výsledkoch 3:1 a 1:1. Odvetu viedlo slovenské rozhodcovské trio Ivan Kružliak, Branislav Hancko a Ján Pozor.

Futbalisti Slovana privítali rakúsky Sturm Graz.
Futbalový zázrak sa nekonal: Slovan prehral aj v odvete a končí v pohárovej Európe! Zobraziť článok

V prvom zápase v Lens boli aktívnejší hráči nemeckého tímu a rovnako aj v úvode odvety, no znovu ich sklamala koncovka. Hráči Lens boli naopak veľmi efektívni - v prvom polčase mali dve šance a z oboch skórovali. V 28. minúte sa presadil da Costa a v nadstavenom čase aj Wahi. Freiburg v druhej časti súpera zatlačil a po dvoch góloch maďarského útočníka Sallaia si vynútil predĺženie. V 99. minúte rozhodol o postupe domácich Gregoritsch.

Karabach bol po prekvapujúcej výhre v Portugalsku 4:2 aktívnejší aj na domácej pôde, no v 57. minúte prišiel o vylúčeného Cafarqulijeva a o trinásť minút neskôr poslal hostí do vedenia Fernandes. Portugalčania sa chopili šance a i keď gól Ruiza neplatil pre ruku, Djalov z 83. minúty už áno a stav bol vyrovnaný. V predĺžení poslal domácich do vedenia Silva, na čo odpovedal z penalty Banza, no v druhej nadstavenej minúte rozhodol striedajúci Achundzade a azerbajdžanský klub sa po dvoch neúspešných pokusoch v baráži prvýkrát v histórii prebojoval do osemfinále niektorej z európskych súťaží.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml..
Kmotrík priznal trest aj problémy v štruktúrach klubu: Slovan má zákaz prestupov! Zobraziť článok

Odvety play off o osemfinále EL:

AS Rím - Feyenoord Rotterdam 1:1 pp, 4:2 v rozstrele (1:1, 1:1)
Góly:
15. Pellegrini - 5. Gimenez. Rozhodoval: Manzano (Šp.)
/Hancko za hostí celý zápas + ŽK/
/prvý zápas: 1:1, postúpil Rím/

Sparta Praha - Galatasaray Istanbul 4:1 (1:1)
Góly:
8. Preciado, 74. Tuci, 80. HARASLÍN, 90.+1 Kuchta - 16. Bardakci, ČK: 71. Ayhan (Istanbul). Rozhodoval: Taylor (Angl.)
/Haraslín za domácich do 87. min + gól/
/prvý zápas: 2:3, postúpila Sparta/

Olympique Marseille - Šachtar Doneck 3:1 (1:1)
Góly:
23. Aubameyang, 74. Sarr, 81. Kondogbia - 12. Sudakov (z 11m). Rozhodoval: Stieler (Nem.).
/prvý zápas: 2:2, postúpilo Marseille/

Sporting Lisabon - Young Boys Bern 1:1 (1:0)
Góly: 13. Gyökeres - 84. Ganvoula (z 11m). Rozhodovali: KRUŽLIAK - HANCKO, POZOR (všetci SR)
/prvý zápas: 3:1, postúpil Sporting/

SC Freiburg - Racing Lens 3:2 pp (0:2, 2:2)
Góly:
68. a 90.+2 Sallai, 99. Gregoritsch - 28. da Costa, 45.+2 Wahi. Rozhodoval: Obrenovič (Slovin.)
/prvý zápas: 0:0, postúpil Freiburg/

Karabach Agdam - SC Braga 2:3 pp (0:0, 0:2)
Góly:
102. Silva, 120.+2 Achundzade - 70. Fernandes, 89. Djalo, 115. Banza (z 11m), ČK: 57. Cafarqulijev (Agdam) po 2. ŽK. Rozhodoval: Kabakov (Bulh.)
/prvý zápas: 4:2, postúpil Karabach/

FC Toulouse - Benfica Lisabon 0:0
Rozhodoval: Mariani (Tal.)
/prvý zápas: 1:2, postúpila Benfica/

Stade Rennes - AC Miláno 3:2 (1:1)
Góly:
11., 54. a 68. Bourigeaud (druhý a tretí z 11 m), - 22. Jovič, 58. Leao. Rozhodoval: Pinheiro (Port.)
/prvý zápas: 0:3, postúpil AC Miláno/

Slovenská futbalová reprezentácia.
Slovenskí futbalisti sa pred ME stretnú s trpaslíkom: Fanúšikovia na sociálnych sieťach zúria! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});