Kmotrík priznal trest aj problémy v štruktúrach klubu: Slovan má zákaz prestupov!

Klub všetko priznal! Počas zimného prestupového obdobia si priaznivci lámali hlavy, prečo sa Slovan Bratislava posilnil iba o dvoch hráčov, ...
  • Zdroj: TASR

Klub všetko priznal! Počas zimného prestupového obdobia si priaznivci lámali hlavy, prečo sa Slovan Bratislava posilnil iba o dvoch hráčov, obrancu Spyridona Risvanisa a útočníka Gersona Rodriguesa. Všetko vysvetľuje informácia, ktorá sa vo štvrtok objavila ešte pred odvetou play-off o osemfinále EKL proti Sturmu Graz, ktorá sa skončila po našej uzávierke. Slovenský majster aktuálne čelí trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA. Tá mu udelila zákaz prestupov na dve prestupové obdobia.

FOTOGALÉRIA: Kmotrík priznal trest aj problémy v štruktúrach klubu

A to tréner Vladimír Weiss ešte nedávno naznačoval príchod ďalších hráčov na rôzne posty, no tieto plány sa nakoniec nepotvrdili. Bezpochyby aj preto, že belasí dostali trest od FIFA, ktorého dôvodom sú nevyplatené financie Vernonovi De Marcovi. Informácia o možných finančných záväzkoch Slovana voči De Marcovi sa doteraz udržiavala v tajnosti.

S týmito závažnými informáciami sme konfrontovali priamo generálneho riaditeľa Slovana Bratislava. „Áno, táto informácia je pravdivá. Včera sme oficiálnou cestou obdržali informáciu o tzv. transfer ban. Dôvodom sú skutočne nevysporiadané záväzky voči Vernonovi De Marcovi, nášmu bývalému hráčovi. Nejde o žiaden závažný priestupok, v nasledujúcich dňoch bude situácia vyriešená a transfer ban bude zrušený,“ priznal Ivan Kmotrík mladší pre Šport24.sk, ktorý okamžite dementoval správy o pokute viac ako 50-tisíc eur a odhalil aj to, kde sa stala chyba.

Calzona povedie 4 mesiace Neapol i našu reprezentáciu.
Ostrá kritika z Česka! Tvrdý odkaz Calzonovi i SFZ: Nedá sa zvládnuť sedieť na dvoch stoličkách... Zobraziť článok

Zároveň priznal, že v klube nefunguje všetko, ako by malo. „Ako som už viackrát spomínal, nie všetko v klube funguje tak, ako by malo, a treba si to otvorene a na rovinu pomenovať. Výsledkom je aj táto situácia, ktorá je nepríjemná a nevrhá dobré svetlo na klub. Keď som sa vrátil na pozíciu generálneho riaditeľa a žiadal som o plné kompetencie, tak aj toto bola jedna z vecí, ktorú som zdôrazňoval. Žiaľ, do dnešného dňa sa tak nestalo, avšak verím, že toto je dostatočný výkričník pre všetkých v klube, aby klub začal konať a veci sa začali radikálne meniť,“ povedal nahnevane a pridal aj meno konkrétneho vinníka, ktorým je finančné oddelenie pod vedením Martina Kováča.

Potom prezradil, ako budú vzniknutú situáciu riešiť. „Najskôr sme sa museli koncentrovať na zápas, ale osobne sa o týchto témach budem rozprávať s predstavenstvom klubu. Klub takto jednoducho ďalej nemôže fungovať a musia v ňom nastať zmeny a to, čo sa včera stalo, je toho len dôkazom a potvrdením,“ dodal Kmotrík mladší.

Peter Strúhar vydržal na lavičke Ružomberka dve sezóny.
Michalovce odvolali Struhára: Angažovali českého mága, ktorý viedol Slovan či Trenčín Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});