Český komentátor sa obul do Hašeka: Poriadny náklad! Dominik okamžite reaguje

Legendárny český hokejový gólman Dominik Hašek (58) figuroval vo víkendovom zápase NHL ako čestný hosť, pričom jeho úlohou bolo slávnostné ...

Legendárny český hokejový gólman Dominik Hašek (58) figuroval vo víkendovom zápase NHL ako čestný hosť, pričom jeho úlohou bolo slávnostné odštartovanie stretnutia medzi Buffalom Sabres a Chicagom Blackhawks.

Fotogaléria

Na Hašekovu účasť na zápase Buffala reagoval Dominik Mihailescu, ktorý je komentátorom televízie Nova Sport. "Dominik, môžete prosím vysvetliť, ako je možné, že ste boli na zápase NHL a ešte s touto ceremóniou? Vy, ktorý tvrdíte, že táto súťaž podporuje vojnu na Ukrajine? Že každý, kto túto súťaž sleduje, sa na tom tiež podieľa? Kážete vodu, ale pijete víno?"

"Hovoríte, že v Buffale nie je žiadny ruský hokejista. Veľmi dobre viete, že je to zavádzajúce. Na farme v Rochestri hrajú hneď štyria ruskí hráči, z toho jeden ešte vlani hral v KHL. Všetci sú pod zmluvou a v prípade potreby si ich môžu vziať do hlavného tímu," pripomenul športový komentátor.

Hašekova reakcia však na seba nenechala dlho čakať, pričom svoje vyjadrenie k celej situácii zverejnil na sociálnej sieti X. "Využívam svoj pobyt (okrem iného) na to, aby som na problém ruských hráčov v NHL upozornil. V tíme Buffala (našťastie) žiadny ruský hokejista teraz nehrá. Nemyslím, že to je vyslovene moja zásluha, ale budem rád, ak to tak zostane," obhajoval sa bývalý český brankár.

"Inak NHL na tento problém budem naďalej upozorňovať a zároveň aj im ponúkať pomoc s riešením. Tak ako som to robil doteraz," doplnil na záver.

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec (vpravo).
Skvelý Nemec zbieral asistencie: Schytal aj tvrdý úder od súpera! Zobraziť článok

Benčičová (vľavo) sa stretla po pretekoch s Gisinovou a už bolo na nej vidieť rastúce bruško
Olympijská víťazka v tenise so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová: S bruškom fandila v Jasnej! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk