Skvelý Nemec zbieral asistencie: Schytal aj tvrdý úder od súpera!

Slovenský hokejista Šimon Nemec (19) prispel dvoma asistenciami k triumfu New Jersey nad Vegas Golden Knights 6:5 po predĺžení v nočnom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Šimon Nemec (19) prispel dvoma asistenciami k triumfu New Jersey nad Vegas Golden Knights 6:5 po predĺžení v nočnom stretnutí NHL.

V drese Devils sa blysol hetrikom Tyler Toffoli, ktorý v 63. minúte rozhodol o víťazstve svojho tímu. Hráči Winnipegu prehrali na ľade Bostonu 1:4 a po 34 dueloch inkasovali v jednom zápase viac ako tri góly.

Nemec nastúpil opäť v prvej obrannej dvojici s Kevinom Bahlom a s minutážou 21:40 bol tretím najvyťažovanejším hráčom Devils. Devätnásťročný Slovák najprv v 22. minúte našiel Toffoliho pred červenou čiarou, ktorý sa dostal do útočného pásma a prestrelil Logana Thompsona. Druhý bod a aj asistenciu v stretnutí si pripísal v polovici tretej tretiny, keď síce od modrej tesne minul bránku, no puk sa vrátil pred brankára a Curtis Lazar vyrovnal na 5:5. Hrdinom duel bol však Toffoli, ktorý v tretej minúte predĺženia skóroval po prihrávke od Lukea Hughesa a skompletizoval svoj druhý hetrik v sezóne a šiesty v kariére. Nemec odohral 24 zápasov a získal 12 bodov (2+10). V stretnutí mal aj jednu strelu a hit. Bol to pre neho tretí duel v kariére, keď získal dva body.

Dve asistencie si v drese domácich pripísal aj Nathan Bastian a dvakrát sa presadil Lazar. Obhajca titulu Vegas prehral po troch zápasoch, no opäť bodoval. Za Golden Knights dosiahli po tri body Jonathan Marchessault (2+1) a Nicolas Roy (1+2).

Boston potvrdil formu proti Winnipegu a bol to už pre neho piaty triumf v rade. Charlie Coyle prispel gólom a asistenciou, Jake DeBrusk skóroval v treťom stretnutí za sebou a Jeremy Swayman predviedol 20 zákrokov. Bruins bodovali v deviatom zápase za sebou. Jets prvýkrát od 2. novembra (34 duelov) inkasovali viac ako tri góly.

Vancouver potvrdil pozíciu lídra celej súťaže a zdolal Chicago 2:0. Za Canucks sa presadili Pius Suter a kapitán Quinn Hughes. Dve asistencie mal Andrej Kuzmenko. Brankár Thatcher Demko zneškodnil 31 striel súpera a dosiahol piate čisté konto v sezóne a ôsme v profilige.

NHL - výsledky:

Boston - Winnipeg 4:1

Góly: 3. Lauko (Frederic, Geekie), 19. Coyle (H. Lindholm, Carlo), 55. DeBrusk (Geekie), 60. Marchand (Coyle, Pastrňák) – 5. Namestnikov (DeMelo, Ehlers)

New Jersey Devils - Vegas 6:5 pp

Góly: 16. Hischier (Meier, Bratt), 20. Lazar (Haula, Bastian), 22. Toffoli (Nemec, Bahl), 40. Toffoli (Mercer), 50. Lazar (Nemec, Bastian), 63. Toffoli (L. Hughes) – 7. Dorofejev (Stephenson, Stone), 28. Marchessault (N. Roy, Korczak), 30. Marchessault (Barbašev, N. Roy), 31. Stephenson (Stone, Martinez), 40. N. Roy (Marchessault) /NEMEC za domácich 0+2/

Nashville - Florida 1:4

Góly: 33. Lauzon (Sissons) – 32. Reinhart (Bennett), 42. Verhaeghe (Bennett), 59. Montour (M. Tkachuk, Bennett), 60. M. Tkachuk (Verhaeghe)

Arizona - Pittsburgh 5:2

Góly: 3. Zucker (L. Cooley, J. Brown), 32. Välimäki (Keller, Maccelli), 39. Kerfoot (Zucker), 45. Crouse, 48. Bjugstad (O'Brien, McBain) – 25. Eller (P. Joseph), 37. Crosby (E. Karlsson)

Vancouver - Chicago 2:0

Góly: 2. P. Suter (Kuzmenko, Juulsen), 7. Q. Hughes (Michejev, Kuzmenko)

Los Angeles - San Jose 3:3 v 3. tretine

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk