Perišič bral v Tottenhame milión eur mesačne, v Hajduku má tento šialený plat!

Vracia sa domov po vyše 17 rokoch! Chorvátsky stredopoliar Ivan Perišič (34) strávil za hranicami takmer dve dekády svojho futbalového ...
  • Zdroj: Getty Images

Vracia sa domov po vyše 17 rokoch! Chorvátsky stredopoliar Ivan Perišič (34) strávil za hranicami takmer dve dekády svojho futbalového života.

Vystriedal FC Bruggy, Borussiu Dortmund, Inter Miláno, Bayern Mníchov a naposledy Tottenham Hotspur. Hoci má s „kohútmi“ zmluvu do konca júna tohto roka, nedodrží ju.

Kvôli zraneniu krížneho väzu v kolene by si na White Hart Lane už aj tak nezahral, preto zvolil plán B – návrat do Hajduku Split, ktorý ho kedysi katapultoval do veľkého futbalu. „Perišič je náš žiak. Prešiel u nás všetkými mládežníckymi kategóriami a vypracoval sa na jedného z najlepších hráčov sveta. Je to jeden z najslávnejších futbalistov, akých náš klub vyprodukoval," uviedol Hajduk vo vyhlásení.

Prioritou vicemajstra sveta 2018 je dať sa čo najskôr zdravotne do poriadku a zabojovať o miestenku na európsky šampionát v Nemecku. V Splite bude do leta hosťovať. „Našim hlavným cieľom je nasledujúca sezóna, preto sme sa dohodli na ďalšiu sezónu. V Hajduku bude ešte rok. Sezónu odohrá za symbolické 1 euro, no dohodli sme sa aj na prémiách za európske pohárové súťaže,“ povedal prezident Hajduku Lukša Jakobušič.

Rekonvalescencia Perišiča ide zatiaľ podľa plánu. Nechce nič uponáhľať, termín návratu na ihrisko nie je stále známy. „Niektoré predpovede návratu hovoria o apríli, ale sám neviem. Prvých pár mesiacov bolo pre mňa psychicky ťažkých. Takéto veci vás posilnia, alebo zabijú. Väčšina rehabilitácií je v Belehrade, takže do Splitu sa vrátim koncom februára alebo začiatkom marca,“ prezradil 129-násobný chorvátsky reprezentant.

Angličan Barton je nepopulárnym víťazom subjektívneho rebríčka.
Zaujímavý rebríček: Kto je na zozname najviac nenávidených ľudí svetového futbalu? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});