Príliš krutá lyžiarska sezóna! Koľko zranených hviezd ešte bude?

Čo preteky, to vážne zranená hviezda bieleho cirkusu. To je žiaľ bilancia posledných týždňov v seriáli Svetového pohára žien u mužov.

Čo preteky, to vážne zranená hviezda bieleho cirkusu. To je žiaľ bilancia posledných týždňov v seriáli Svetového pohára žien u mužov.

Fotogaléria

Mnohí z nich sa museli rozlúčiť s svojimi ambíciami na túto sezónu. A tie v niekoľkých prípadoch boli tie najvyššie. Platí to aj pre našu Petru Vlhovú (28), ktorá zas chytila víťaznú slinu a snívala o nejakom „glóbusíku“. Vážne zranenie postihli mnoho pretekárov a pretekárok, tu je niekoľko tých najväčších hviezd, ktoré túto sezónu už ukončili a liečia sa.

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde a americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Bývalý český lyžiar naložil Shiffrinovej frajerovi: Kilde je hovädo, jazdí za hranou! Zobraziť článok

Nina Ortliebová (27, Rakúsko)

Špecialistka na rýchlostné disciplíny utrpela zlomeninu holennej kosti a fibuly v pravej nohe počas rozcvičky na preteky super G v St. Moritzi 8. decembra. Lekársky verdikt bol nekompromisný: operácia a koniec sezóny.

Wendy Holdenerová (30, Švajčiarsko)

Švajčiarka sa zranila na tréningu v talianskom stredisku Pozza di Fassa 12. decembra. Jej členok musel okamžite na operáciu a lekári jej naordinovali dva mesiace kľudu. Síce už zarezáva, ale sa návrat v aktuálnej sezóne to nevyzerá.

Marco Schwarz (28, Rakúsko)

Marco mal byť najväčším rivalom Švajčiara Odermatta v boji o veľký glóbus, no 28. decembra v Bormiu skončil po páde v ochrannej sieti a o deň neskôr absolvoval úspešnú operáciu pretrhnutého predného krížneho väzu, vnútorného menisku a poškodenej chrupavky pravého kolena.

Alexis Pinturault (32, Francúzsko)

Záchranársky vrtuľník potreboval Francúz 11. januára vo Wengene. Šesť dní po narodení prvého dieťaťa si po páde, po ktorom a ešte takmer sto metrov kĺzal na snehu, roztrhol krížny väz v ľavom kolene a sezóna sa pre neho skončila.

Igor Vlha oznámil novinky o Petre: Naša hviezda odcestovala do Švajčiarska Zobraziť článok

Aleksander Aamodt Kilde (31, Nórsko)

Nórska láska chýrnej Shiffrinovej tiež vo Wengene v rýchlosti 120 km/h stratil kontrolu nad letom a vletel do ochranných sietí. Utrpel hlbokú reznú ranu na dolnej časti nohy a dislokáciu ramien. Už je po operácii, ktorú absolvoval v Berne. Doliečuje sa v Innsbrucku, kde väčšinu roka žije a keď môže, je pri ňom aj Mikaela.

Petra Vlhová (28, Slovensko)

Poslednou zranenou hviezdou je naša Peťa, ktorá sa už podľa posledných správ túto sezónu do kolotoča zápolení SP nevráti. Jej zranenie je o to krutejšie, že sa jej stalo na rodných svahoch v Jasnej, kde veľmi chcela urobiť radosť celému Slovensku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk