Sárka oslavuje narodeniny v Jasnej. Najradostnejší deň sa zmenil na športovú katastrofu: Chcelo sa mi plakať...

Sárka (12) je oduševnená lyžiarska pretekárka a práve v sobotu oslavuje svoje narodeniny. Veľmi túžila vidieť svetový pohár naživo v ...

Sárka (12) je oduševnená lyžiarska pretekárka a práve v sobotu oslavuje svoje narodeniny. Veľmi túžila vidieť svetový pohár naživo v Jasnej a stretnúť tu našu veľkú lyžiarsku hviezdu a jej vzor Petru Vlhovú. Otec ju držal v napätí do poslednej chvíle. Nakoniec do Jasnej prišli. Dostala to ako darček k narodeninám.

Fotogaléria

V prvý deň svetového  pohára oslavovala svoje dvanáste narodeniny Sárka z Popradu. Lyžovať začala ako trojročná a ešte v predškolskom veku začala chodiť do lyžiarskeho oddielu.

Adam Žampa sa zranil pred štartom obrovského slalomu v Jasnej.
Čierny deň pre slovenské lyžovanie: Adam Žampa sa zranil na tom istom mieste ako Petra Vlhová Zobraziť článok

Už sedem rokov sa učí  tancovať medzi bránkami. „Chce to disciplínu ale do ničoho ju nenútime, možno aj preto má z lyžovania ale aj celkovo zo športovania radosť. A teraz k jej narodeninám som jej chcel urobiť športovú radosť aj ja,“ usmieval sa otec Zdeno a Sárka s rozžiarenými očami a veľkým úsmevom mala naozaj radosť.

Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Jasnej. Po hrozivom páde ju previezol do nemocnice vrtuľník.
Hrozivý pád v Jasnej! Petra Vlhová ostala ležať na svahu: Slovenskú reprezentantku odviezol vrtuľník! Zobraziť článok

„Až v sobotu ráno som sa dozvedela, že ideme do Jasnej na Svetový pohár. Dovtedy to bolo, že otec zháňa, no nemôže zohnať lístky. Od šťastia som skoro vyskočila s kože. Prekvapilo ma koľko tu prišlo ľudí a aká radostná atmosféra tu ráno bola. Ale aj tak asi najradostnejšia som bola ja. Našli sme si dobré miesto pri trati a nevedela som sa dočkať, kedy na trať vyštartuje Peťa. To čo som videla na obrazovke na začiatku trati my vyrazilo dych. Všetci stíchli, všetko zamrzlo. Ale taký je šport, ísť na hornej lyži je vždy veľké riziko. Chcela som dobehnúť k mikrofónu a zakričať nevadí. No keď som videla, že Peťu nakladajú na sane horskej služby, chcelo sa mi plakať. Dúfala som, že Peťu v Jasnej stretnem a možno sa s ňou aj odfotím. No teraz dúfam, že Peťa bude v poriadku a veľmi jej to prajem. To, čo sa stalo by som nečakala ani v najhoršom sne, že Peťu odvezú na saniach,“ kde veľkú radosť vystriedal smútok v tvári oslávenkyne  Sárky z Popradu.

Nové informácie o zdravotnom stave Vlhovej: Čo prezradil jej tím? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk