Druhé kolo jej nevyšlo podľa predstáv! Vlhová v dramatickom závere nestačila na najväčšiu rivalku

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) skončila na druhom mieste v utorňajšom nočnom slalome Svetového pohára v rakúskom stredisku Flachau. ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) skončila na druhom mieste v utorňajšom nočnom slalome Svetového pohára v rakúskom stredisku Flachau. Na víťazku Mikaelu Shiffrinovú stratila 27 stotín sekundy.

Američanka si pripísala jubilejný 94. triumf v prestížnom seriáli, čím zlepšila svoj rekord. Tretia skončila Sara Hectorová zo Švédska s mankom 1,11 s a dosiahla prvé pódium v najtočivejšej disciplíne.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Američanka svojím 57. triumfom v slalome potvrdila pozíciu líderky celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie disciplíny. Dosiahla už piaty triumf vo Flachau a je najúspešnejšia lyžiarka v tomto stredisku. Vyhrala aj v rokoch 2013, 2014, 2018 a 2021. Shiffrinová v priebežnom poradí disciplíny vedie o 25 bodov pred Vlhovou. Slovenka sa vďaka druhému miestu dostala na druhé miesto v celkovej klasifikácii SP, za Shiffrinovou zaostáva o 227 bodov.

„Bol to boj od štartu až do cieľa. Neviem prečo, ale robila som strašne veľa chýb a mala som problém s predozadnou rovnováhou a bojovala som o udržanie na trati. Stala sa mi aj nepríjemnosť, keď sa mi zlomila bránka, ale našťastie mi nešla popod lyže. Kto urobí menej chýb, ten vyhráva. Ja som ich urobila v druhom kole veľa a je to druhé miesto. Nemám si však, čo vyčítať. Vždy do toho dávam maximum. Víťaz však môže byť len jeden. Mikaela bola rýchlejšia," uviedla Vlhová v cieli

Slovenský lyžiarka Petra Vlhová.
Skvelé prvé kolo Petry Vlhovej v obľúbenom rakúskom stredisku: Konkurentky nechala za sebou! Zobraziť článok

Druhé kolo vyšlo Lare Colturiovej reprezentujúcej Albánsko. Najlepšou druhou jazdou sa posunula z 26. pozície až na deviatu. Dürrová chcela zaútočiť z priebežnej siedmej priečky, no nevyšla jej druhá jazda a skončila až pätnásta. Po nej štartovala Michelle Gisinová, ktorá mala problém s palicou, ale napriek tomu prekonala čas krajanky a priebežnej líderky Camille Rastovej.

Hectorová ju však zdolala o 27 stotín sekundy a súhrnným časom bola lepšia aj ako Swennová-Larssonová a dosiahla prvé pódium v slalome. Shiffrinová mala veľký náskok, predviedla čistú jazdu a v cieli bol prvá o priepastných 1,11 sekundy. Vlhová sa pustila opäť agresívne a na druhom medzičase mal náskok dvoch desatín. Potom však urobila chybu, ktorá ju stála víťazstvo.

Bezpochyby najznámejšiu Slovenku súčasnosti v Redute sprevádzali otec Igor Vlha a šéf slovenského lyžovania Martin Paško (vpravo).
Kto nám takto vyparádil Petru? Lyžiarka Vlhová žiarila aj na slávnosti v Redute Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});