Skvelé prvé kolo Petry Vlhovej v obľúbenom rakúskom stredisku: Konkurentky nechala za sebou!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej tridsiatke 1. kola utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej tridsiatke 1. kola utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom Flachau viedla o sedem stotín sekundy pred obhajkyňou veľkého i malého glóbusu Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia bola Anna Swennová-Larssonová zo Švédska (+0,52 s).

FOTOGALÉRIA: Skvelé prvé kolo Petry Vlhovej v obľúbenom rakúskom stredisku

Vlhová odštartovala ako obhajkyňa víťazstva na prestížnom podujatí pod umelým osvetlením. Minulý rok triumfovala so šestkou a rovnaké číslo si vyžrebovala aj tentoraz. V prvej časti jej dlhšie trvalo, kým chytila rytmus, ale mala takmer totožný čas ako Shiffrinová. Na ďalších medzičasoch ťažila z ľadového povrchu, ktorý je optimálny pre Vlhovej agresívny štýl a mala náskok 16 stotín.

V záverečnej pasáži však bola o niečo pomalšia ako jej najväčšia rivalka a v cieli mala len minimálny náskok. Američanka predviedla dynamickú jazdu od prvého oblúku bez výraznejších chýb a v cieli mala k dobru priepastných 1,19 sekundy pred dovtedajšou líderkou Lenou Dürrovou.

Nemku predbehli aj ďalšie štyri pretekárky, najlepšou z nich bola Swennová-Larssonová s vydarenou prvou časťou slalomu, ale v druhej uberala na agresivite a preto činí jej strata na Vlhovú až viac ako polsekundu.

Bezpochyby najznámejšiu Slovenku súčasnosti v Redute sprevádzali otec Igor Vlha a šéf slovenského lyžovania Martin Paško (vpravo).
Kto nám takto vyparádil Petru? Lyžiarka Vlhová žiarila aj na slávnosti v Redute Zobraziť článok

„Môj pocit nebol zlý, ale boli tam drobné chyby, kde som stratila niekoľko stotín. Snažila som sa ísť naplno, pretože trať bola ľahká. Trocha mi robil problém sneh, no nakoniec je z toho prvé miesto. Teším sa, že prvé kolo dopadlo dobre. V druhom to bude boj," uviedla Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Druhé kolo je na programe o 20.45 SEČ.

Všetkých najviac zaujímal sneh, ktorého bolo v predošlých pretekoch SP na väčšine žalostne málo.
Fantastické podmienky! Inšpekcia FIS nadšená z množstva snehu v Jasnej Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});