HK Nitra reaguje na trest a pokuty: Fanúšikov vyzýva k slušnému povzbudzovaniu

HK Nitra aktuálne ťahá sériu troch víťazstiev z posledných troch duelov. Zatiaľ čo sa výsledky klubu v lige po náročnom štarte do ročníka ...

HK Nitra aktuálne ťahá sériu troch víťazstiev z posledných troch duelov. Zatiaľ čo sa výsledky klubu v lige po náročnom štarte do ročníka neustále zlepšujú, vedenie muselo riešiť problém spojený s fanúšikmi.

Fotogaléria

Atmosféra na štadióne v Nitre je bez pochýb jednou z najlepších na Slovensku. Mnohé posily, ktoré zavítajú do kabíny HK majú zväčša problém si zvyknúť na búrlivú atmosféru, ktorá hráčov ženie vpred. Z počiatočnej nervozity sa neskôr stáva faktor, ktorý dokáže vyhrať nejeden zápas. Aj preto sa na štadióne pod Zoborom považuje fanúšik za šiesteho hráča.

Práve hŕstka fanúšikov však klubu v posledných dňoch príliš nepomohla. Za rasovo-motivovaný popevok obdržala Nitra pokutu vo výške 2250€. Proti Zvolenu sa navyše muselo hrať pred zatvorenou časťou tribúny, ktorá patrí domácemu fanklubu. Na celú situáciu zareagoval prezident klubu Miroslav Kováčik. „S predstaviteľmi fanklubu sa stretávame pravidelne. Apelujeme na nich, aby sa zdržali akýchkoľvek vulgárnych prejavov. Aby sa urážky nevyskytovali v choráloch a aby sa fanúšikovia čo najviac ovládali počas vypätých situácii v zápase.“

„Rozhodne neschvaľujeme vulgárne pokriky a vymedzujeme sa proti akejkoľvek forme násilia a jeho prejavov na štadióne, ktoré sme netolerovali a tolerovať ich nebudeme ani v budúcnosti,“ konštatoval Kováčik, ktorý zároveň priamo poukázal na kroky, ktoré vedenie robí, aby bol zimný štadión v tomto hokejovom meste čoraz bezpečnejším miestom.

Hudáček podnikol právne kroky.
Hudáčkovi došla trpezlivosť! Malá dcérka chodí domov s plačom: Súd s Radosom?! Zobraziť článok

„Už dlhšie zakazujeme vstup na zápas osobám, o ktorých vieme, že majú tendenciu dopúšťať sa neakceptovateľného správania. V posledných rokoch sme na štadióne zaznamenali značný pokrok v bezpečnosti. Pripravujeme ešte modernejší kamerový systém a naďalej budeme bojovať proti akýmkoľvek prejavom násilia.“

„Občasné a neželané vulgárne pokriky nie sú rozhodne obrazom nášho hokeja. Na zimáku môžete pravidelne vidieť rodiny s deťmi, množstvo žien i starých ľudí. Pokriky pár jedincov tak vedia pokaziť meno, ktoré si hokej v Nitre dlhodobo drží vďaka fanúšikom, ktorí fandia slušne.“

„Vždy tím podporia, aj v časoch keď sa nedarí. Máme bezpochyby najlepšiu atmosféru na Slovensku. Na výjazdy chodia stovky fanúšikov. Toto je pre mňa pravý obraz fanúšika HK.“ pokračoval prezident nitrianskeho hokeja.

Za hanlivé popevky už v tejto sezóne boli trestané aj kluby ako Zvolen, Košice, Trenčín či Banská Bystrica a rovnako aj Slovan.

Dosluhujúci predseda predstavenstva Dukly Trenčín Miloš Radosa múti vody v slovenskom hokeji.
Po útokoch na Šatana a Hudáčka oficiálne skončil: Miloš Radosa sa lúči s Duklou Trenčín Zobraziť článok

To, že sú farby kluby priamo späté s bežným životom mesta potvrdzujú aj dlhoroční fanúšikovia. „Na hokej v Nitre som začala chodiť už v roku 2010, vtedy iba s manželom, a atmosféra bola vždy elektrizujúca. Myslím, že na našu ligu sme rozhodne v tomto výnimonční. Na hokej chodíme aj s deťmi, bola by som rada, ak by sa povzbudzovanie zaobišlo bez akýchkoľvek vulgarizmov,“ konštatovala fanúšička Jarka.

„Na zimný štadión chodíme s manželkou a deťmi odnepamäti. Cítime sa tam príjemne a bezpečne. Povzbudzovanie a atmosféra nám učarovala až tak, že teraz už s dospelými deťmi každý rok kupujeme permanentky a chodíme aj na niektoré vonkajšie zápasy. Súhlasím s tým, aby sa povzbudzovalo slušne, pretože na štadióne je veľa rodín s deťmi, dodal fanúšik Martin.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});