Třincu chýba už tretí mesiac: Ortézu odhodil, ale korčule si ešte neobul!

Tvrdo pracuje na návrate na súťažnú scénu, ale jeho termín nevie odhadnúť! Reč je o útočníkovi českého majstra Markovi Daňovi (29), ktorý ...
  • Zdroj: br

Tvrdo pracuje na návrate na súťažnú scénu, ale jeho termín nevie odhadnúť! Reč je o útočníkovi českého majstra Markovi Daňovi (29), ktorý od konca novembra chýba v zostave Oceliarov.

Vlaňajší najlepší strelec súťaže sa stále zotavuje z podvrtnutého pravého kolena. Denníku Nový Čas prezradil, že ortézu pred pár dňami už odhodil, ale korčule si stále ešte neobul.

FOTOGALÉRIA: Marko Daňo

Dvojnásobný český majster a vlaňajší najlepší kanonier českej extraligy Marko Daňo si zranenie privodil ešte v novembri v zápase na ľade Mladej Boleslavli. „Stalo sa mi to v jednom súboji, kde som si podvrtol pravé koleno. Našťastie si však moje zranenie nevyžiadalo operačný zákrok,“ povedal nášmu denníku Daňo, ktorý niekoľko týždňov musel nosiť aj ortézu, s ktorou dokonca spával.

Telo zaťažuje

„Pred pár dňami som ju už odhodil, teraz chodím už bez nej. Ale na korčule som sa stále ešte nepostavil a nejaký čas to ešte potrvá,“ pokračoval skúsený útočník, ktorý každý deň tvrdo pracuje na svojom návrate na súťažnú scénu.

„Chodím pravidelne do posilňovne, kde telo zaťažujem, aby som sa udržiaval v kondícii. Dokonca už aj bicyklujem, ale neviem, kedy pôjdem prvýkrát na ľad. Takže nedokážem odhadnúť ani môj termín návratu do zostavy. Zrejme to v januári ešte nebude,“ prezradil Marko, ktorý tak spoluhráčom drží palce aspoň na diaľku.

Prvé Vianoce v trojici

Zatiaľ čo na športovej scéne neprežíva Daňo ideálne obdobie, inak je to v súkromí. Prvýkrát totiž strávil vianočné sviatky v trojici. Manželka Peťka mu v auguste porodila synčeka Bena Marka. „Vianoce boli najkrajšie v mojom živote, keďže už boli aj so synčekom. Hoci to ešte tak nevníma, ale na vysvietený stromček a všetky ozdoby reagoval s úsmevom,“ doplnil náš reprezentant.

Hudáček v Kladne poriadne ani nezačal a hneď aj skončil.
Vzbura proti Hudáčkovi v Kladne: Jágr zúril, padali aj vulgarizmy! Zobraziť článok

Martin Pospíšil v drese Calgary v súboji pred bránkou.
Pospíšil opäť bodoval, chýbal mu Ružička: Máme spoločné rituály! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});