Vlhovú zničilo víťazstvo: Pred Lienzom si dopriala výraznejší oddych

Fenomenálnu slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú (28) čaká vo štvrtok 28. a v piatok 29. decembra ďalšia výzva vo Svetovom pohári.
  • Zdroj: ig/michal_kyselica

Fenomenálnu slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú (28) čaká vo štvrtok 28. a v piatok 29. decembra ďalšia výzva vo Svetovom pohári.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

V rakúskom Lienzi pôjde najprv obrovský a na druhý deň klasický slalom. Rodáčka z Liptova po predvianočnom únavnom víťazstve v Courcheveli ohlásila útok na najvyššie priečky aj po sviatočnej prestávke.

Po presvedčivom slalomovom triumfe vo Francúzsku sa Petra presunula do Talianska, kde strávila Vianoce. Úplné voľno mala 23. a 24. decembra. „Bolo potrebné dať dokopy hlavne moje telo. Nočné preteky mi dajú zabrať, keďže po nich dobre nespím kvôli adrenalínu. Cítim, že potrebujem už viac času na regeneráciu,“ prezradila Petra, ktorá tak Štedrý deň spojila s oddychom.

Ďalšie dva vianočné dni netrávila pri dobrotách, ale trénovala na kopci. Nezamerala sa však na tréning klasického slalomu, ale prednosť dostal ten obrovský, ktorý v Lienzi otvorí program. „Od Courchevelu som nestála na slalomových lyžiach. Uvidím teda, aký budem mať pocit priamo na pretekoch,“ poznamenala.

Vlhová aktuálne vôbec nerieši bodovú situáciu vo SP. „Snažím sa ísť stále naplno a ukázať moje lyžovanie, o bodoch sa môžeme baviť až na konci. Poznáte ma však a viete, že chcem zvíťaziť aj v Lienzi,“ uviedla.

Tam sa jej zvykne dariť. Zo slalomu má z tohto strediska kompletnú medailovú zbierku a v obrovskom slalome tam bola už raz druhá. „Je to tam špecifické, keďže tam veľmi nesvieti slnko a kopec je v tieni. Jeho profil je však fajn,“ doplnila s tým, že všetko bude záležať od podmienok na trati.

Petru Vlhovú čakajú preteky v rakúskom Lienzi.
Nočné preteky dali Vlhovej zabrať: Telo už potrebuje viac času, aby sa dalo dokopy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});