Šialeného prezidenta klubu, ktorý brutálne napadol rozhodcu zatkli: Reakcia Erdogana i šéfa FIFA

Turecké úrady v utorok zatkli prezidenta futbalového klubu MKE Ankaragücü Faruka Kocua a ďalšie dve osoby, ktoré sú obvinené z fyzického ...

Turecké úrady v utorok zatkli prezidenta futbalového klubu MKE Ankaragücü Faruka Kocua a ďalšie dve osoby, ktoré sú obvinené z fyzického útoku na rozhodcu Halila Umuta Melera. Incident sa odohral priamo na trávniku v nadstavenom čase na konci pondelkového zápasu medzi Ankaragücü a Caykurom Rizespor (1:1).

Fotogaléria

 

 

Rozhodca skončil v nemocnici s otrasom mozgu a menšou zlomeninou v blízkosti oka. "Nemá žiadne trvalé následky, ani nedošlo k poškodeniu mozgu," povedal šéf nemocnice Acibadem Mehmet Yorbulut a dodal, že Melera by mali prepustiť v stredu.

 

 

 

 Rozhodca Halil Umut Meler skončil po brutálnej bitke v nemocnici.
Brutalita v tureckej lige: Rozhodcu dobili na ihrisku, skončil v nemocnici! Zobraziť článok

Na Kocu, ktorý tiež skončil v nemocnici kvôli údajným problémom so srdcom, vydali v súvislosti s útokom zatykač a následne ho spolu s ďalšími dvoma podozrivými zadržali. Šéf Ankaragücü však akúkoľvek vinu poprel.

"Za všetko môžu zlé verdikty a provokácie zo strany rozhodcu. Pôvodne som mu chcel len vynadať a napľuť mu do tváre," povedal Koca, ale Meler ho vo svojej výpovedi na polícii obvinil z vyhrážania sa zabitím.

"Dal mi päsť pod ľavé oko a ja som spadol. Ostatní ľudia na zemi ma potom kopali do hlavy a ďalších častí tela. Koca tiež povedal mne a mojim kolegom: 'Zničím vás'. A potom mi dodal: 'A ja ťa zabijem'," citovala sudcu agentúra Anadolu.

Logo ME 2024.
SFZ odpovedá na otázky fanúšikov o predaji vstupeniek na EURO 2024 Zobraziť článok

Na incident, za ktorý sa Ankaragücü krátko po zápase ospravedlnil, reagoval aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. "Šport je nezlučiteľný s násilím. Odsudzujem útok na rozhodcu Halila Umuta Melera a prajem mu skoré uzdravenie. Šport znamená mier a bratstvo, je nezlučiteľný s násilím. Nikdy nedopustíme, aby v Turecku dochádzalo k násiliu v športe," vyjadril sa turecký prezident.

Asociácia rozhodcov zasa hovorila o "čiernom večeri pre turecký futbal".

Prezident FIFA Infantino označil útok na rozhodcu za neprijateľný. "Násilie nemá absolútne žiadne miesto vo futbale alebo mimo neho. Bez rozhodcov neexistuje futbal. Rozhodcovia, hráči, fanúšikovia a zamestnanci musia byť v bezpečí, aby si mohli užívať futbal. Budem apelovať na príslušné orgány, aby zabezpečili, že sa to bude prísne dodržiavať na všetkých úrovniach," povedal Infantino.

 

Prezident FIFA Gianni Infantino.
K desivému incidentu sa vyjadril už aj prezident FIFA: Infantino si nebral servítku pred ústa! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk