Brutalita v tureckej lige: Rozhodcu dobili na ihrisku, skončil v nemocnici!

Turecká futbalová federácia pozastavila všetky zápasy najvyššej domácej súťaže po fyzickom útoku na rozhodcu, ktorý sa udial priamo na ...
  • Zdroj: Northfoto

Turecká futbalová federácia pozastavila všetky zápasy najvyššej domácej súťaže po fyzickom útoku na rozhodcu, ktorý sa udial priamo na trávniku.

FOTOGALÉRIA: Halil Umut Meler

Popredný arbiter Halil Umut Meler dostal najprv ranu päsťou do tváre od prezidenta MKE Ankaragücü Faruka Kocu, potom ho kopali na zemi a napokon skončil s otrasom mozgu v nemocnici. Informovala o tom agentúra AFP.

Logo ME 2024.
SFZ odpovedá na otázky fanúšikov o predaji vstupeniek na EURO 2024 Zobraziť článok

K incidentu prišlo v nastavenom čase na konci zápasu, keď tím Caykur Rizespor vyrovnal na 1:1. Rozhodcu ako prvý napadol Koca, ktorému prišli na pomoc ešte minimálne dvaja zástupcovia domáceho klubu. Minister spravodlivosti Ali Yerlikaya odsúdil pondelkový incident.

"Takéto incidenty sú na našich trávnikoch, ktoré sú základom mieru a priateľstva, neprijateľné," reagoval. Klub Ankaragücü sa ospravedlnil, nevyhne sa však drakonickým trestom.

Futbalisti Bayernu Mníchov oslavovali triumf na pôde Dortmundu.
Nemecké kluby uprednostnili peniaze pred priaznivcami: Giganti neposlúchli význu fanúšikov Zobraziť článok

"Šport je nezlučiteľný s násilím. Odsudzujem útok na rozhodca Halila Umuta Melera a prajem mu skoré uzdravenie. Šport znamená mier a bratstvo, je nezlučiteľný s násilím. Nikdy nedopustíme, aby v Turecku dochádzalo k násiliu v športe," vyjadril sa turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});