SFZ odpovedá na otázky fanúšikov o predaji vstupeniek na EURO 2024

Európska futbalová únia UEFA spustila 2. decembra predaj vstupeniek na EURO 2024.

Európska futbalová únia UEFA spustila 2. decembra predaj vstupeniek na EURO 2024.

Fotogaléria

Slovenskí sokoli sa na šampiomáte predstavia v skupine E spolu s Belgickom, Rumunskom a víťazom play-off Ligy národov vetvy B. Predaj lístkov sa končí v utorok 12. decembra a Slovenský futbalový zväz dostáva v súvislosti s predajom otázky. SFZ na ne odpovedá na základe podkladov z UEFA.

Rozhoduje pri registrácii čas registrovania, keďže sa v inštrukciách píše, kto prvý príde, prvý kúpi. UEFA navyše informuje o tom, že sa budú žrebovať tí, ktorí vstupenky získajú.

Čas registrácie je jedným z faktorov pridelenia vstupeniek, ale dôležitejším je prerozdelenie kapacity vstupeniek jednotlivých kategórií a to, či dopyt bude prevyšovať ponuku. Prerozdelenie týchto kapacít je výhradne v kompetencii UEFA.
Kapacita lístkov na zápasy slovenskej reprezentácie sa pohybuje okolo 9 800 vstupeniek na jedno stretnutie a rozdelenie počtov sa pohybuje v rozpätí:

1. kategória

400 - 800 vstupeniek

2. kategória

1 800 - 2 200 vstupeniek

3. kategória

3 900 - 4 000 vstupeniek

"fans first"

2 700 - 2 900 vstupeniek

vozíčkari + doprovod

62 vstupeniek

V prípade, že dopyt po vstupenkách v jednotlivých kategóriách je vyšší ako dovoľuje kapacita, môžu byť záujemcovi pridelené vstupenky vo vyššej alebo nižšej kategórii, ak s tým žiadateľ bude súhlasiť. 

Príde mi po registrácii mail o tom, že ma systém eviduje?

Akonáhle bola objednávka skompletizovaná a vyplnené všetky požadované údaje, žiadateľ potvrdí objednávku "SUBMIT YOUR APPLICATION" v spodnej časti obrazovky. 

Žiadosť o vstupenky bude platná, iba ak obdržíte potvrdenie e-mailom a ak sa po kliknutí na "SUBMIT YOUR APPLICATION" objaví nasledovné:

 

 

Viete nám dať informácie, ako postupovať ďalej po registrácii?

Registrácia bude ukončená 12.12.2023 o 14:00hod, kedy sa UEFA ticketingový portál uzavrie. Následne UEFA pristúpi k vyhodnoteniu jednotlivých žiadostí, prípadne k lotérii vstupeniek a to v prípade, ak dopyt bude prevyšovať ponuku. Ako je uvedené vyššie, niektorí žiadatelia môžu obdržať potvrdenie o inej kategórii vstupeniek, ako zadávali pri registrácii. 

Každý žiadateľ bude o úspešnosti jeho požiadavky informovaný priamo od UEFA v priebehu januára 2024 a zároveň obdrží informácie o platbe za vstupenky. 

Každý žiadateľ musí zaplatiť za všetky požadovane vstupenky v stanovenom termíne. Opäť žiadateľ obdrží potvrdenie o platbe e-mailom.

Všetky informácie TU

Keď chceme ísť spolu viacerí, objednáme si na dve registrácie 8 vstupeniek, dá sa nejako ovplyvniť, aby sme mali miesta pri sebe?

V prípade, že chce ísť na zápas väčšia skupina a chcú sedieť spolu alebo čo najbližšie pri sebe, je možné využiť tzv. GROUP ID, ktorý je generovaný systémom.

GROUP ID je možné poskytnúť známym, priateľom a pod., ktorí žiadajú tento kód pri žiadosti o vstupenky. 

Ak sa rozhodnete zadať GROUP ID v žiadosti, toto číslo musí byť platné a skladajúce sa z 9-miestnych znakov. 

Ak zadáte neplatný GROUP ID, nebude možné dokončiť žiadosť o vstupenky. 

UEFA upozorňuje, že nie je možné použiť GROUP ID z predchádzajúcich predajných fáz.

Vstupenky, po zadaní GROUP ID v žiadosti, budú pridelené vedľa seba alebo čo najbližšie k sebe. 

Informácie tu:

„Čo je to GROUP ID a ako ho použiť.“

„GROUP ID - budú pridelené miesta vedľa seba.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});