Ramsay pred posledným turnajom v roku: Získať rešpekt od každého súpera

Slovenská hokejová reprezentácia sa v príprave na MS (10. mája – 26. mája) predstaví opäť po krátkom čase.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská hokejová reprezentácia sa v príprave na MS (10. mája – 26. mája) predstaví opäť po krátkom čase.

Súperom Slovákov budú nevyspytateľní Nóri, no výzvou bude aj súboj proti Lotyšom, bronzovému tímu z uplynulých MS. "Sú to dobré tímy, no našou úlohou nie je myslieť, proti komu hráme. Chceme sa posunúť a nech je výsledok akýkoľvek, pokúsime sa hrať náš štýl hokeja. Ak to nevyjde, dokážeme s tým žiť, ale cieľ je zdolať každého, s kým hráme," dodal Ramsay.

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Ramsay škrtal v nominácii na Vianočný Kaufland Cup: Vypadli traja hráči Zobraziť článok

Oproti turnaju v Landshute budú mať Slováci kvalitnejší a skúsenejší káder. Sú v ňom aj skúsení Marek Hrivík a Peter Cehlárik, práve oni by mali ťahať slovenskú ofenzívu. S ich prístupom je Ramsay spokojný: "Ak máte takýchto dvoch skvelých hráčov a zároveň skvelých ľudí, dáva nám to určitú sebadôveru. Mladší hráči sa od nich môžu veľa naučiť a verím, že to tak aj bude."

V nominácii nie je ani jeden hráč zo Spišskej Novej Vsi, lídra slovenskej extraligy. Viacero fanúšikov by si vedelo predstaviť v obrane Adama Žiaka, tréner Slovákov k tejto téme uviedol: "Žiaka sme mali na zozname, sledujeme ho. Má naozaj dobrú ofenzívu. Ale nepáči sa mi, keď niekto zdôrazňuje, že z akého klubu by mal byť hráč v reprezentácii. My sme jeden tím a tí, ktorí tu sú, s nimi budeme pracovať, to je naša zodpovednosť. A ich zodpovednosť je dokázať, že sem patria."

Šimon Nemec a Juraj Slafkovský patria medzi naše najkvalitnejšie hokejové talenty
Hokejová dvadsiatka sa pripravuje na MS: Objaví sa na šampionáte hviezdne duo z NHL? Zobraziť článok

Po prvý raz od májových MS je v kádri aj útočník Róbert Lantoši, ktorý v Mladej Boleslavi patrí medzi lídrov, ale jeho tímu sa príliš nedarí. V tabuľke je posledný so šesťbodovou stratou na trináste Kladno. Aj preto by si 28-ročný krídelník rád napravil chuť počas nasledujúcich dní: "Ja som rád, že tu môžem byť, teším sa na domáci turnaj. Chceme potešiť fanúšikov a chceme hrať pekný hokej. Verím, že tímu pomôžem."

V podobnej nálade prišiel na zraz aj Patrik Lamper. Útočník Košíc je momentálne najproduktívnejší Slovák v tíme, no "oceliari" prehrali päť zápasov po sebe. "Vždy sa teším do reprezentácie, je to výzva. Prišiel som s čistou hlavou, ostatné som nechal v Košiciach. Pozvánka ma potešila, hrám každý zápas na sto percent. To, že mi to padá, je super. Na domácom turnaji by sme chceli uspieť, to znamená, odniesť si víťaznú trofej."

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});