Dobyje Petra konečne aj Mikaelin Killington? Verí, že teraz to vyjde!

Jeden ženský obrovský slalom v Söldene, dva slalomy vo fínskom Levi a jeden mužský v Rakúsku. Nič viac. Doteraz sa konali iba štvoro ...

Jeden ženský obrovský slalom v Söldene, dva slalomy vo fínskom Levi a jeden mužský v Rakúsku. Nič viac. Doteraz sa konali iba štvoro z deviatich plánovaných pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Pätoro zrušilo počasie, čo víkendovému programu žien v americkom Killingtone nehrozí.

Fotogaléria

Na východe USA je snehu dosť, aj predpovede sú žičlivé, takže nečudo, že organizátori očakávajú najmenej takú divácku kulisu ako vlani, keď tam dorazilo viac ako 30 000 fanúšikov. No a tí by mohli byť svedkami toho, čo túži dosiahnuť Slovenka Petra Vlhová (28) - konečne zvíťaziť aj v tomto stredisku!

FOTOGALÉRIA: Dobyje Petra konečne aj Mikaelin Killington?

Slovenská lyžiarska hviezda, ktorej za veľkou mlákou hovoria „zviera východu“, vyhrala preteky Svetového pohára dohromady 29-krát, z toho 26-krát to bolo v obrovskom slalome a slalome, tri triumfy má v paralelných pretekoch. Najčastejšie sa tešila, ako je známe, vo fínskom Levi, kde vyhrala už šesťkrát a parádne siedme víťazstvo jej pred dvoma týždňami smoliarsky ušlo. V ďalších strediskách má tých triumfov o polovicu menej – tri má z Flachau, zo Záhrebu a z Are.

Ale Liptáčka má okrem miest, kde vyhráva pravidelne, aj také strediská, kde sa jej napriek všetkej snahe ešte vyhrať nepodarilo. Do tohto zoznamu patria Sölden, Kronplatz, Courchevel a práve Killington, kde sú tento víkend na programe zápolenia v obrovskom slalome (v sobotu o 16. 00 a 19. 00) a v slalome (v nedeľu v časoch ako v sobotu). Na spomínaných miestach sa už viackrát prepracovala na stupne, ale na ten najvyšší ešte nie!

Petra Vlhová
Úprimná Vlhová o incidente Shiffrinovej: Čo je toto za otázku? Chystá sa podporiť Slafkovského Zobraziť článok

V Killingtone ju čaká 12. a 13. štart, doteraz tam bola štyrikrát na pódiu, vždy na 2. priečke. Okrem toho tam skončila dvakrát štvrtá a raz bola piata, šiesta, siedma, desiata a trinásta. „Každý rok si hovorím, že teraz to vyjde. Je to tu však špecifické, bola som tu často druhá. Verím, že teraz to už vyjde,“ povedala pred pretekmi naša lyžiarka, ktorá je po troch odjazdených pretekoch druhá v celkovom poradí so ziskom 160 bodov a so stratou 30 bodov na Mikaelu Shiffrinovú, ktorá chce v Killingtone využiť domáce prostredie.

Aj preto, že sama uznala, že výhru v Levi získala len preto, že Petra mala v druhom kole druhého slalomu obrovskú smolu, ale aj preto, že vlani sa jej doma nedarilo, v obrovskom slalome skončila až na 13. mieste, v slalome bola piata. Vlhová vtedy obsadila v oboch disciplínach 4. priečku.

V Killingtone Petra ešte nevyhrala, ale chce to zmeniť.
Vlhová prezradila program v Killingtone: Najskôr lyžovanie, potom malé prekvapenie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});