Bývalý hokejista sa dal na trénerskú dráhu: Z ľadu naskočil na striedačku!

Dlho bez práce nezostal! Bývalý hokejový útočník a dvojnásobný účastník majstrovstiev sveta Dávid Skokan (34) začína novú športovú etapu. ...
  • Zdroj: TASR/Michal Svítok

Dlho bez práce nezostal! Bývalý hokejový útočník a dvojnásobný účastník majstrovstiev sveta Dávid Skokan (34) začína novú športovú etapu. Pred mesiacom ukončil úspešnú hráčsku kariéru, aby okamžite naskočil na trénerskú dráhu.

O jeho služby totiž prejavil záujem extraligový klub Spišská Nová Ves, kde mu ponúkli pozíciu asistenta trénera dorastu a navyše vypomáha aj pri tréningoch A-tímu. Denníku Nový Čas prezradil, že sa prihlásil do školy na trénerskú licenciu a manažérstvo!

FOTOGALÉRIA: Dávid Skokan

Naposledy hráč Popradu sa rozhodol predčasne ukončiť svoju hráčsku kariéru, a to najmä zo zdravotných dôvodov. „V lete som absolvoval operáciu oboch kolien a hoci som sa skúšal vrátiť na ľad, zdravotný stav mi to nedovolil. Po tréningoch mi kolená opúchali. Mám rodinu, tri deti a zdravie je pre mňa na prvom mieste,“ povedal pre náš denník Dávid Skokan. „Chcem však pri hokeji zostať, verím, že niekto prejaví o moje služby záujem,“ pokračoval slovenský šampión z roku 2012 so Slovanom.

A dlho veru čakať nemusel. „Oslovila ma Spišská Nová Ves, konkrétne manažér klubu Richard Rapáč. Dostal som ponuku robiť asistenta dorastu a pomáhať aj pri tréningoch A-tímu. Je to pre mňa nová výzva, taká príprava na trénerskú kariéru. Veľmi si to vážim. Začal som si robiť aj trénerskú licenciu pre hlavného kouča a prihlásil som sa aj na manažérstvo,“ vyjadril sa Skokan.

„Tešíme sa z toho, že bude pracovať v našom klube. Verím, že prinesie moderné prvky a bude sa venovať hráčom z individuálnej stránky. Angažovanie Dávida je ďalší z krokov k tomu, aby sme našu mládež skvalitnili a postupne sa vyrovnali konkurencii,“ uviedol Rapáč.

Patrik Koch v drese Tucsonu.
Koch si otvoril strelecký účet, Studenič natiahol gólovú sériu Zobraziť článok

Dávid Skokan

  • narodený: 6. decembra 1988 v Poprade
  • post: útočník
  • draftovaný: v roku 2007 zo 193. miesta v 7. kole NY Rangers
  • kluby: Rimouski, Slovan, Slavia, Chomutov, Hradec Králové, Pardubice, Frankfurt, Košice, Poprad
  • top úspechy: majster SR so Slovanom (2012), účasť na MS (2014 a 2017)
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});