Obrovský škandál v Nórsku: Lyžiarky plakali, museli tam stáť polonahé

Škandál v Nórsku! Tamojšie lyžiarky museli stáť polonahé počas predsezónnych meraní tela pred mužom. Bol to pre nich traumatický zážitok. ...

Škandál v Nórsku! Tamojšie lyžiarky museli stáť polonahé počas predsezónnych meraní tela pred mužom. Bol to pre nich traumatický zážitok. Cítia sa oklamané.

Fotogaléria

Sezóna Svetového pohára v severskej kombinácii sa ešte nezačala a už vypukol obrovský škandál. Nórska televízia NRK zverejnila, že počas septembrových meraní organizovaných FIS došlo k nepríjemnému incidentu.

Ako opísal NRK, presné merania boli vykonané pomocou 3D skenera. Získané údaje neskôr použijú kontrolóri zariadení na určenie prípadných diskvalifikácií počas sezóny. Lyžiarky museli stáť na špeciálnej platforme len v nohavičkách a podprsenke.

Zhrozené boli z toho, že stroj obsluhoval muž. „Po tom, čo tam našli, sa k nám vrátili s plačom. Je to pre nás veľmi smutná situácia a pre mňa ako manažéra veľmi ťažká,“ vysvetlil šéf nórskeho tímu Iver Stuan.

Podľa predchádzajúcich ubezpečení federácie mali byť na testoch len ženy. Počas prehliadky sa ale ukázalo, že špecialista na 3D skenovanie je muž. „Bolo to nepríjemné a postup bol veľmi nejasný. Ľudia z federácie nás oklamali,“ povedala v rozhovore pre NRK Gyda Westvold Hansenová. „Určite nás to nepríjemne zasiahlo. Je to zvláštny pocit, keď zrazu stratíte kontrolu,“ dodala Ida Marie Hagenová.

Lilien Lašáková hráva tenis
Dcéra Jána Lašáka Lilien ovládla súťaž Fotomodelka Európy 2023: Modeling ma láka! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});