Petru Vlhovú čaká dôležitý víkend: Už má meno pre ďalšieho soba!

Za severným polárnym kruhom vo fínskom Levi sa v dvoch slalomoch počas soboty a nedele nebude bojovať len o body do Svetového pohára ...

Za severným polárnym kruhom vo fínskom Levi sa v dvoch slalomoch počas soboty a nedele nebude bojovať len o body do Svetového pohára lyžiarok, ale aj o to, kto bude môcť pomenovať soby. Tie v tomto laponskom stredisku získavajú víťazky.

Fotogaléria

Petra Vlhová (28) ich má v stáde päť, Američanka Mikaela Shiffrinová (28) o jedného viac. Rodáčka z Liptova už má v zásobe aj meno pre ďalšieho.

Milá tradícia, keď víťazke symbolicky odovzdajú na jar narodené sobie mláďa, sa zrodila v roku 2013. Odvtedy ich rozdali už dvanásť. V roku 2015 sa preteky v Levi pre nedostatok snehu nekonali a od roku 2020 sa tam organizujú dva slalomy. V menoslove víťaziek a držiteliek sobov však nájdeme len tri mená. Okrem Vlhovej a Shiffrinovej aj bývalú slovinskú lyžiarku Tinu Mazeovú, ktorá v roku 2014 dala svojmu sobovi meno Victor.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas pretekov v Semmeringu.
Vlhová môže prekonať rekord Shiffrinovej: Obavy má len z jednej veci! Zobraziť článok

Vlhová pomenovala svoje soby po členoch rodiny a jej tímu. Prvý je po otcovi Igor, druhý je Pepi podľa mentálnej trénerky, tretia Lujza je po neteri, štvrtý je po priateľovi Michalovi a piaty sa volá Boris po bratovi. „Mám tam pekné stádo, ale nevidela som teraz na ich návšteve všetky, keďže niektoré boli vypustené. Je však pre mňa príjemné, keď ich stretnem,“ povedala Petra pred pretekmi.

Chýba ešte meno Zuzana po jej mame, no a práve to zrejme použije, ak teraz vyhrá. „Meno mojej maminy tam chýba, takže je možné, že ak vyhrám, použijem práve to,“ pripojila. V Levi sa jej už tradične darí, keďže nikde inde nevyhrala viackrát. „Netuším, prečo mi to tam tak ide,“ dodala.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});