Slováci už poznajú svojho lídra: Toto bude kapitán na Nemeckom pohári

Slovenskú hokejovú reprezentáciu povedie na 34. ročníku Nemeckého pohára ako kapitán obranca Peter Čerešňák. Jeho asistenti budú útočníci ...

Slovenskú hokejovú reprezentáciu povedie na 34. ročníku Nemeckého pohára ako kapitán obranca Peter Čerešňák. Jeho asistenti budú útočníci Samuel Takáč a Lukáš Cingel. V stredu o tom informoval SZĽH na sociálnych sieťach.

Fotogaléria

Zverencov trénera Craiga Ramsayho čaká prvá tohtoročná previerka v príprave na MS, ktoré sa uskutočnia v Prahe a Ostrave (10. - 26. mája 2024). V Landshute sa od štvrtka do nedele postupne stretnú s Rakúskom, Dánskom a domácim výberom.

Opora Zvolena dostala pozvánku od kouča Craiga Ramsayho na úvodnú akciu sezóny Nemecký pohár.
Útočník Matej Kašlík je nováčikom v tíme: Gaučová pozvánka do repre Zobraziť článok

Najskúsenejším hráčom vo výbere je práve Čerešňák so 105 štartmi, nasleduje Cingel s 55 duelmi za A-tím. V Nemecku sa predstaví jedenásť hráčov zo slovenskej a dvanásť z českej extraligy. Tradičný turnaj po piatich rokoch zmenil dejisko a po Krefelde premiérovo zavítal do bavorského Landshutu. Fanatec aréna s kapacitou 4448 miest je domovský stánok tamojšieho druholigového EV Landshut. Pre Slovákov to bude 23. účasť na podujatí, z toho štyrikrát sa tešili z celkového víťazstva (1997, 2006, 2011 a 2016). Vlani skončili Ramsayho zverenci na poslednom 4. mieste.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});