Ďalší parádny výlov slovenskej kulturistiky a fitnes: 37 medailových umiestnení

Cenné kovy vozia so železnou pravidelnosťou! Vlastne sa nepamätajú, že by sa niekedy vrátili domov z vrcholného podujatia naprázdno.
  • Zdroj: fb/SAFKSTOFFICIAL)

Cenné kovy vozia so železnou pravidelnosťou! Vlastne sa nepamätajú, že by sa niekedy vrátili domov z vrcholného podujatia naprázdno.

FOTOGALÉRIA: Kulturistika

Výprave Slovenskej asociácie fitnes, kulturistiky a silového trojboja (SAKST) sa pred pár dňami na svetovom šampionáte v kulturistike a fitness v Santa Susanne podaril parádny výlov: z MS priviezli domov 37 (!) medailových umiestnení.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (vpravo) sa teší z tretieho miesta v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene
Lyžiarske hviezdy v rozprávke od Disneyho: Vlhová či Shiffrinová ako animované postavičky Zobraziť článok

„Výprava bola síce početná, ale keby som to rozpočítal, dalo by sa povedať, že takmer každý nesie domov jeden cenný kov. Výprava mala 41 členov a medailí sme priviezli 37,“ spustil šéf SAKST Boris Mlsna, ktorý bol na svetovom šampionáte jedným z najdekorovanejších šéfov výpravy, keďže Slovenky získali v Pohári národov v kategóriách fitness žien a fitness junioriek zhodne 1. miesto. Reprezentačnými trénermi boli Peter Kokoška pre mužov a juniorov a Juliána Zaúkolec pre ženy a juniorky.

Erik Černák patrí medzi najobetavejších hráčov NHL.
Černák nabíjal na dôležitý gól: Tampa ale prišla o trojgólové vedenie Zobraziť článok

Ak by sme chceli 37 cenných kovov premeniť na drobné, tak 17 bolo zlatých medailí, 9 strieborných a 11 bronzových.Z toho dva tituly absolútnej majsterky sveta získala Anna Miklová, ktorá vyhrala kategóriu akrobatický fitnes žien i junioriek a Aneta Tichá, ktorá vyhrala kategóriu bikini medzi juniorkami. „Je to paráda, ale aj záväzok do budúcnosti, keďže adeptov aj nášho športu je z roka na rok menej,“ dodal ešte B. Mlsna.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});