Hrozivé zranenie Valacha: Chýbali 3 milimetre a bolo by po sezóne!

Mal šťastie v nešťastí! Hokejista Juraj Valach (34) už druhý týždeň chýba v zostave lídra extraligy Spišskej Novej Vsi.
  • Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Mal šťastie v nešťastí! Hokejista Juraj Valach (34) už druhý týždeň chýba v zostave lídra extraligy Spišskej Novej Vsi.

FOTOGALÉRIA: Juraj Valach

Robustný obranca si v zápase na ľade L. Mikuláša privodil vážne zranenie. V jednom nevinnom súboji stratil stabilitu a sám si pravou korčuľou rozrezal ľavé stehno. Keby bola rana hlbšia o tri milimetre, tak si prereže šľachy a má po sezóne. Denníku Nový Čas opísal hororové zranenie a prezradil aj to, kedy očakáva návrat na súťažnú scénu!

Celý nepríjemný incident sa odohral v piatok 27. októbra v zápase 13. kola extraligy na ľade Liptovského Mikuláša. „Prebiehala prvá tretina a bola to naozaj bežná situácia. Spoza našej bránky som išiel vyviesť puk do stredného pásma, kde ma atakoval hráč domácich. Zahákoval mi nohu hokejkou, stratil som stabilitu a ako som padal na ľad, tak pätou pravej korčule som si sám zasiahol ľavé stehno,“ povedal na úvod pre náš denník Valach.

Tréner Vladimír Růžička a lavička HC Slovan Bratislava.
Valábik otvorene: Tieto tri tímy ma v extralige sklamali najviac Zobraziť článok

Z rany začala ihneď striekať krv a Valacha začala ratovať záchranná služba. „Bolo to naozaj veľmi nepríjemné, keď som si zbadal nohu. Našťastie bola na štadióne šikovná zdravotníčka, ktorá mi povedala, že má s takýmito úrazmi skúsenosti. Nemuseli ma previezť do nemocnice, zašila mi to v útrobách zimného štadióna. Ale nepozeral som sa na to, lebo to bolo fakt škaredé zranenie,“ pokračuje opora Spišiakov, ktorá mala aj šťastie. „Lekárka mi povedala, že keby bola rana o tri milimetre hlbšia, tak by som si prerezal šľachy a mal by som po sezóne.“

Foto hrozivého zranenia Valacha si môžete pozrieť TU

Účastník zimnej olympiády 2018 v týchto dňoch už začína zľahka korčuľovať. „Už som bol dvakrát na ľade, ale ešte trénujem bez kontaktu. Už dokážem nohu aj pokrčiť, čo po úraze nebolo prvé dni možné, pretože by som si potrhal stehy. Mám ich okolo dvadsať,“ doplnil Valach. Na otázku, kedy očakáva návrat na súťažnú scénu, odvetil: „Po reprezentačnej prestávke to vidím reálne.“

Adam Johnson.
Odhalené detaily smrti hokejistu Johnsona († 29): V sanitke svitla nádej! Zobraziť článok

Amálka je prváčka

Valachovi v júni 2016 skolabovala v šiestom mesiaci tehotenstva milovaná manželka Simonka († 22) a pri predčasnom pôrode žiaľ zomrela. Lekárom sa však podarilo zachrániť dvojičky - Amálku (7) a Jerguška (7), ale chlapček má vážnu diagnózu - poškodenie mozgu. ,,Amálka je už prváčka, chodí do normálnej školy. S mojimi rodičmi sme milo prekvapení, ako to zatiaľ zvláda. Je ešte hravá, ale aj učiteľka ju chváli," teší sa otec Juraj. "Jerguško tiež navštevuje dve hodiny školu, ale takú špeciálnu," dodal Valach, ktorému s deťmi pomáhajú jeho rodičia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});