Valábik otvorene: Tieto tri tímy ma v extralige sklamali najviac

Bývalý obranca zámorskej NHL a v súčasnosti televízny hokejový expert Boris Valábik prezradil, ktoré tri tímy ho v aktuálnej sezóne extraligy ...

Bývalý obranca zámorskej NHL a v súčasnosti televízny hokejový expert Boris Valábik prezradil, ktoré tri tímy ho v aktuálnej sezóne extraligy sklamali najviac.

Fotogaléria

Bývalý obranca NHL a v súčasnosti televízny expert Boris Valábik prezradil v rozhovore pre šport.sk, ktoré tri tímy ho najviac sklamali v doterajšom priebehu extraligovej sezóny. Od Slovana Bratislava, Michaloviec a Popradu očakával podstatne viac, než doteraz predviedli.

"Ak by som si mal tipnúť, nevedel by som určiť, ktorý z troch tímov, ktoré som očakával oveľa vyššie, a to Slovan, Poprad a Michalovce, má najväčší potenciál na rast. Slovan by som očakával v prvej trojke, je siedmy. Aj Michalovce som na začiatku sezóny očakával medzi troma najlepšími, sú až jedenáste. No a Poprad, od ktorého som čakal oveľa-oveľa viac a to, že tiež bude atakovať medailové pozície – myslel som si, že spolu s Košicami a Zvolenom sa to bude medzi týmito tímami mlieť – je deviaty. Prekvapení je veľmi veľa, o to zaujímavejšia je zatiaľ sezóna. Veľa tímov je ešte podľa mňa neutrasených, preto je priskoro vyvodzovať závery," hovoril Valábik.

Asistent trénera Peter Frühauf.
Frühauf o nominácii na Nemecký pohár: Máme kvalitu a chceme vyhrať každý zápas! Zobraziť článok

Úplne najväčším sklamaním je podľa Valábika Slovan, ktorý nedávno odvolal trénera Jána Pardavého, ktorého nahradil skúseným Vladimírom Růžičkom. Zdalo sa, že pod vedením českého odborníka belasí konečne našli svoju stratenú tvár, ale po troch výhrach v rade prišiel výprask 1:5 v Trenčíne. Slovan stráca tri body na TOP 6 a priamy postup do štvrťfinále play-off.

"Slovan je asi najväčšie sklamanie pre svojich fanúšikov. Začiatok preň nebol jednoduchý, pričom práve štart do sezóny je extrémne dôležitý. Po minulej sezóne a rozpačitých výsledkoch v príprave potreboval tím psychickú vzpruhu. Počas sezóny sa to už veľmi ťažko otáča, keď ju začne takto dole. Hlavne ak sa odeň tak veľa očakáva a je pod takým tlakom ako v prípade Slovana. Jeho priebežné 7. miesto je veľké sklamanie," hodnotil Valábik.

Bývalý dôrazný obranca, ktorý si vyskúšal aj pôsobenie v zámorskej profilige, vidí veľké problémy belasých - hráči hrajú pod prílišným tlakom a stratili potrebné sebavedomie. Preto od najväčších hviezd tímu nevidíme výkony, aké sa očakávali.

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Ramsay prehovoril o možnom nástupcovi v repre: Országh? Je skvelý, ale... Zobraziť článok

"Nesledoval som zatiaľ veľa zápasov Slovana, ale podľa toho, čo som videl, bolo tam veľa snahy a každý hráč bol pod takým tlakom, že si uvedomoval, že by mal niečo urobiť. Napríklad ak defenzívni hráči vidia, že ich tím je na tom zle, nevie dať góly a frustrácia rastie, majú tendenciu viac pomáhať útoku. To je začiatok konca. Nemali by to robiť a mali by si ďalej plniť svoju rolu. Veľakrát som si všimol, že najväčšie ofenzívne hviezdy nemali dostatok sebavedomia, aby vôbec vystrelili spoza hráča. To je presne to, čo spraví s tímom nedostatok sebavedomia a frustrácia," dodal televízny expert.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});