Vlhová trénuje v 20-stupňovom mraze: Ideme na víťazstvo, burcuje Pini!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa pripravuje na preteky vo fínskom Levi, ktoré sú jej najúspešnejšie spomedzi všetkých. Trénuje v 20-stupňovom ...

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa pripravuje na preteky vo fínskom Levi, ktoré sú jej najúspešnejšie spomedzi všetkých. Trénuje v 20-stupňovom mraze a tréner Mauro Pini o poriadnej dávke sebavedomia, ktoré slovenskej pretekárke pridal vydarený Söldenna . Ideme na víťazstvo!

Fotogaléria

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v krajine mrazov, snehu a sobov vo fínskom Levi pripravuje na druhý diel aktuálnej sezóny Svetového pohára. Na svojom instagrame zverejnila fotografie z miesta, na ktorých vidieť, že sa pripravuje pri teplote - 17 stupňov. Napriek tomu si tréning viditeľne užíva a prispel k tomu aj nečakane dobrý výsledok. V rakúskom Söldene skončila na tretej pozícii a na víťazku Laru Gutovú Behramiovú stratila len 12 stotín sekundy.

"Bol to pre nás v Söldene excelentný výsledok. Napriek okolnostiam, ktoré nás pred úvodnými pretekmi sprevádzali, sme dosiahli jednoznačne viac, ako sme mohli očakávať," cituje trénera Maura Piniho portál Športweb. Narážal na chorobu, ktorá potrápila Liptáčku krátko pred prvými pretekmi v sezóne.

So svojou zverenkou sa tešil aj kouč Mauro Pini.
Petra Vlhová po úvodných pretekoch sezóny: Formu som si asi vyležala! Zobraziť článok

"Petra bola neskutočná. Našla dostatok sily a energie, aby zo seba dostala viac než sto percent svojich aktuálnych možností. Navyše, Petra bola naozaj blízko k víťazstvu, čo sme, úprimne povedané, vôbec nečakali. Aj preto sme absolútne spokojní a šťastní. Tento výsledok nám dodal obrovské množstvo ďalšej energie, ktorú cítime aj po príchode do Levi," dodal švajčiarsky tréner.

Petra Vlhová cíti veľkú pohodu a úvodné preteky jej dodali poriadnu dávku sebavedomia. Navyše v Levi sa jej darí najviac spomedzi všetkých destinácií. Zakaždým, keď tu prišla do cieľa druhého kola, bolo z toho pódiové umiestnenie. V Levi má Vlhová na konte päť triumfov, jedno druhé a tri tretie miesta.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová a jej tréner Mauro Pini.
Tréner Pini neskrýval radosť po treťom mieste Vlhovej: Toto pódium si najviac vážim Zobraziť článok

Mauro Pini si uvedomuje, že podmienky v Levi Vlhovej prajú a vzhľadom na výkon, ktorý ukázala v Söldene si tím verí na celkové víťazstvo. "Za posledných jedenásť rokov vyhrali slalom v Levi len tri pretekárky. Mikaela Shiffrinová, Petra a Tina Mazeová. Slovinka sa však tešila len raz, zatiaľ čo Mikaela má šesť triumfov a Petra päť. Je to niečo naozaj obdivuhodné," pripomenul Vlhovej tunajšie úspechy Pini. "Som veľký optimista, že Petra bude opäť bojovať o víťazstvo. Stále máme pred pretekmi dostatok dní a stať sa môže všeličo, v tomto momente sme však plní sebavedomia a nadšenia,“ dodal odhodlane.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});