Povinné chrániče na krk? Po tragickej smrti hokejistu († 29) čaká Anglicko rázna zmena

Svet nedávno obletela tragická správa, že na následky podrezania krku nožom korčule zomrel bývalý hráč NHL Adam Johnson († 29). V Anglicku ...
  • Zdroj: TASR/AP

Svet nedávno obletela tragická správa, že na následky podrezania krku nožom korčule zomrel bývalý hráč NHL Adam Johnson († 29). V Anglicku už nechcú, aby sa podobná situácia opakovala, preto urobili rázny krok. Od budúceho roka bude chránič na krk povinný!

Lavička Pittsburghu Penguins.
Ľudí po desivom zranení vyhnali z haly: Bývalý hráč NHL zomrel († 29) Zobraziť článok

Nešťastná udalosť všetkých hlboko zasiahla a Anglická asociácia ľadového hokeja (EIHA) začala okamžite konať. Jej predstavitelia v pondelok vydali vyhlásenie, kde hokejistom na všetkých úrovniach dôrazne odporučili nosiť chránič na krk. „Toto silné odporúčanie platí do 31. decembra 2023, následne sa to stane povinnou požiadavkou," uviedol riadiaci orgán podľa Sky Sports.

Z dôvodu veľkej tragédie sa navyše vedenie britskej Elite League rozhodlo, že utorňajšie a stredajšie zápasy budú odložené. „Je neprijateľné, aby akýkoľvek hráč prišiel o život pri hraní športu. Sme pevne odhodlaní použiť všetky možné prostriedky, aby sme zaistili, že takýto incident sa už nebude nikdy opakovať," znie vo vyjadrení EIHA pre BBC.

V súvislosti zo zvýšením bezpečnosti hráčov na ľade niektorí už dobrovoľne začali podnikať prvé kroky. ​Napríklad tréner tímu Rochester Americans, ktorý pôsobí v zámorskej AHL, Seth Appert svojmu tímu objednal chrániče krku spoločne so zvýšenou vrstvou ochrany hrudníka.

Na snímke bývalý hráč Spišskej Novej Vsi Matt Petgrave.
Bývalý hokejista Spišskej prežíva horor: Zabil si súpera († 29), zomrieš aj ty! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});