Bývalý hokejista Spišskej prežíva horor: Zabil si súpera († 29), zomrieš aj ty!

Prežíva mimoriadne ťažké obdobie. Kanadský hokejový obranca Matt Petgrave (31) v sobotňajšom zápase britského pohára medzi Sheffieldom ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prežíva mimoriadne ťažké obdobie. Kanadský hokejový obranca Matt Petgrave (31) v sobotňajšom zápase britského pohára medzi Sheffieldom Steelers a Nottinghamom Panthers nešťastne zranil súperovho hráča Adama Johnsona († 29) tak nešťastne, že zraneniam podľahol.

FOTOGALÉRIA: Matt Petgrave

Petgrave ho zasiahol korčuľou tak nešťastne, že mu prezeral krk a spôsobil smrteľné zranenie. Americký hokejista stratil na ľade veľa krvi, nepomohol ani rýchly prevoz do nemocnice, kde neskôr zraneniam podľahol.

Petrgrave, ktorý v sezóne 2021/22 hral v drese Spišskej Novej Vsi a patril k najlepším legionárom v súťaži, za zranenie nemôže. Nešlo o faul ani žiadny úmysel.

Smrť Marka Milého šokovala aj bývalého reprezentačného brankára Rastislava Staňu.
Tragický koniec pre Marka Milého († 54): Smrť na koľajniciach šokovala aj Staňu Zobraziť článok

Britské média píšu, že hokejista, ktorý pôsobil aj v Pardubiciach, dostal po incidente stovky nenávistných správ, mnohé obsahovali rasistické urážky a aj vyhrážky smrťou.

"Zabil si súperovho hráča, zomrieš aj ty," znie jeden z odkazov fanúšikov.„Už na ľade bolo vidieť, že je z tragédie vo veľkom šoku. Rozhodne nepotrebuje nenávistné slová, ale potrebuje podporu,“ napísal jeden z fanúšikov Sheffieldu na sociálnu sieť.

 Izraelský hokejista Eliezer Šerbatov (32)
Eliezer Šerbatov pre mŕtvu nohu prerušil kariéru: Za veľa v živote vďačí rodičom Zobraziť článok

„Veľká náhoda, obrovská tragédia. Neurobil to úmyselne, ani to nebol faul. Petgrave v tom je nevinne. Ale i tak sa musí cítiť hrozne,“ povedala pre Daily Mail fanúšička Nottinghamu Julie Whitnumová, ktorá tragédiu sledovala priamo na štadióne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});