Tragický koniec pre Marka Milého († 54): Smrť na koľajniciach šokovala aj Staňu

Slovenský hokej zasiahla mimoriadne bolestivá správa! Vo veku 54 rokov nečakane zomrel bývalý hokejový brankár Marko Milý. Okolnosti ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/hockeyslovakia.sk

Slovenský hokej zasiahla mimoriadne bolestivá správa! Vo veku 54 rokov nečakane zomrel bývalý hokejový brankár Marko Milý. Okolnosti jeho smrti sú pritom mimoriadne znepokojujúce...

FOTOGALÉRIA: Marko Milý

Na bývalého kolegu a kamaráta si zaspomínal aj exreprezentant Rastislav Staňa (43). Milý mu totiž pomohol v jeho reprezentačných začiatkoch a trénoval dokonca aj jeho syna Ryana. O to väčším šokom boli pre Staňu správy o Milého úmrtí.

Juraj Slafkovský (dole na ľade) má po 9 dueloch na konte jediný bod.
Fanúšikom Montrealu dochádza trpezlivosť: Slafkovský to od nich schytal Zobraziť článok

Marka Milého v dedine Haniska pri Prešove usmrtil v nedeľu večer nákladný vlak. Svedkovia tragédie tvrdia, že hokejista sedel na koľajniciach. Rušňovodič na Milého trúbil a snažil sa kolos zabrzdiť, no to bolo v tej chvíli nemožné.

„Iba si zapchal uši,” hovorili svedkovia tragédie, ktorých citoval portál kosicednes.sk. Milý zanechal po sebe syna Juraja (26), ktorý hrá hokej za HC Prešov. Hokejovú kariéru strávil Marko Milý na východe republiky. Tri sezóny chytal za HC Košice, kde sa dočkal aj extraligového titulu v sezóne 1998/1999. Po konci v profesionálnom hokeji sa vydal na dráhu trénera. V Košiciach začal ako špecialista na brankárov pracovať v sezóne 2014/2015, v ktorej oslavoval aj majstrovský titul. V klube pôsobil sedem rokov. Popritom bol aj trénerom brankárov v slovenských mládežníckych reprezentáciách.

Jaromír Jágr.
Jágr sa poriadne vytočil: Fanúšikom posiela tvrdý odkaz! Zobraziť článok

„Marka som registroval najskôr ako brankára HC Košice. Neskôr bol aj pri mládežníckych repre výberoch, kde mi v začiatkoch veľmi pomohol. Mám na neho len tie najkrajšie spomienky. Bol to pre mňa veľký šok,“ uviedol pre Nový Čas Staňa a v spomienke jedným dychom pokračoval, „Po hráčskej kariére sa začal venovať mládeži, to ho napĺňalo. Bola s ním vždy kopa zábavy na ľade aj mimo neho. Jeho život bol až do konca spojený s hokejom,“ dodal bývalý reprezentačný brankár, v ktorého duši teraz zostane aj hlboká osobná stopa.

Hokejista Adam Johnson so snúbenicou Ryan.
Hokejista zomrel pred očami snúbenice: Modlitby a srdcervúci odkaz! Zobraziť článok

„V Košiciach trénoval aj môjho syna. Ešte v pondelok sme boli spolu... Keď je niekto chorý, tak to možno čakáte, ale toto nikto nečakal. O to ťažšie je to pochopiť, že sme ešte minulý týždeň boli spolu na ľade a žartovali,“ uzavrel bývalý reprezentant.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});